STARCRAFT'IN İLK DURUŞMASI YAPILDI


Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde 'Orkan 5' adlı teknede içtikleri içkiden zehirlenen 4 Rus rehberin ölümünün ardından, teknenin ait olduğu Orkan Denizcilik Şirketi'nin Alanya'daki diğer teknesi 'Starcraft'ta 3 Haziran günü arama yapan polis, çok sayıda votka ve viskiden numune almıştı.

Polis tarafından yapılan aramada 12 kilo alkollü sıvı ele geçirilen 'Starcraft' adlı teknenin sahibi Önder K.'nın yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. Sanık sıfatıyla yargılanan Önder K. duruşmaya katılmadı.

Alanya’da 13 Temmuz 2010 tarihinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliği ekipleri tarafından ‘Starcraft’ adlı teknede yapılan aramada 12 kilo alkollü sıvı ele geçirildi.

Orkan Denizcilik Şirketi'ne ait olan tekne sahiplerinden Önder K. olayla ilgili sanık sıfatıyla verdiği ifadede alkollü sıvıyı temizlik malzemesi olarak kullandıklarını belirtmiş ve savcılık talimatıyla serbest bırakılmıştı.

Ele geçirilen alkollü sıvıyla ilgili açılan davanın ilk duruşması, bugün Alanya 4’ncü Asliye Ceza Mahkemesi salonundaki bilgisayarların arızalı olması nedeniyle, mahkeme kalemi salonunda gerçekleştirildi.

Önder K’nın katılmadığı duruşmada Hakim Meliha Aşkın, tanık sıfatıyla tekne çalışanları E.A.(28) ve M. S.’ı (29) dinledi. 4 yıldır teknede çalıştığı belirten Aydın,”Ele geçirilen sıvıyı kışın tekne bakımında kullanmak için bulunduruyorduk. Teknenin içinde boya yapıldığında boyanın temizliği için kullanıyorduk. Alkollü içki olarak servis etmedik” dedi.

Diğer tanık S. ise tersane ve gemilerde 10 yıllık bir iş deneyimi olduğunu belirterek, 2.5 yıldır Önder K. ile birlikte çalıştığını söyledi. Alkollü sıvıyı tekne bakımlarından sonra temizlik amaçlı kullandıklarını anlatan S., “Özellikle deri aksamı olan iç döşemelerde alkol kullanılır. Arama sırasında teknedeydim ve alkollü sıvı diğer temizlik malzemeleri ile birlikte depodaydı. Alkollü sıvı bidonu orada unutulmuş” diye konuştu. Duruşma 17 Ekim 2011 günü saat 10.15’te yapılmak üzere ertelendi.

Editör: TE Bilişim