Ocean Network Express (ONE), Atlantik seyirlerinde GoodFuels’ın biyoyakıtını iki aylık dönemi içerecek şekilde 4.803 teu'luk MOL Experience isimli geminin tahrikinde gerçekleştirmiş, yakıt ikmal işlemi ise Kasım ayında Rotterdam limanında yapılmıştı. Başırılı geçen denemenin ardından Japonya merkezli şirket tarafından yapılan açıklamada "Sürdürülebilir biyoyakıtların uygulanabilirliğini kanıtladı." ifadeleri kullanılmıştı.

Atlantik seyrini biyoyakıt karışımıyla tamamladı!

Yapılan ilk deneme sırasında, sürdürülebilir olarak nitelendirilen biyoyakıt, geleneksel fosil yakıtlarla harmanlanarak MOL sahipli MOL Experience isimli geminin Avrupa ile ABD arasındaki Atlantik seyrini tamamlamasını sağladı.

İkinci denemeyi tamamladığı açıklandı!

Ocean Network Express'in (ONE), MOL Experience konteyner gemisinde ikinci bir sürdürülebilir deniz biyoyakıt denemesini tamamladığı, bu defa karışımda çok daha az miktarda geleneksel fosil yakıt kullanıldığı belirtildi.

Yapılan son denemede karışımdaki biyoyakıtın önceki denemeye kıyasla üç kat daha fazla olduğu açıklandı. MOL Experience, 7 Mart'ta Rotterdam Limanı'nda yakıt ikmali sırasında tanklarından bazılarını deniz biyoyakıtıyla doldurdu. ONE’ın AL5 (Atlantic Loop 5) rotasında görev yapan geminin biyoyakıtı 24 gün içinde tükettiği anlaşıldı.

GoodFuels biyoyakıtı UECC, CMA CGM, Norden, Stolt Tankers ve Eastern Pacific tarafından da kullanıldı!

İlk denemede olduğu gibi, yakıt tedarikçisi Hollanda merkezli biyoyakıt sağlayıcısı GoodFuels oldu. GoodFuels biyoyakıtı UECC, CMA CGM, Norden, Stolt Tankers ve Eastern Pacific tarafından da kullanılmıştı. Denemede kullanılan gelişmiş biyoyakıtın kullanılmış yemeklik yağ gibi atık yağlardan üretildiği vurgulandı. 

Gemide teknik değişiklik gerekmiyor!

GoodFuels ürünlerinin, standart geleneksel yakıtlara kıyasla yaklaşık yüzde 80 ila 90 CO2 emisyon azaltımı sağladığı ve yakıtın kullanımının operasyonel anlamda bir fark yaratmadığı, dolayısıyla makinede, borularda, tanklarda, tedarik mavnalarında veya yakıt besleme altyapısında herhangi bir değişiklik yapılması gerekmediğinin altı çiziliyor.

ONE biyoyakıt kullanımı çalışmalarının, karbondioksit emisyon yoğunluğunu (TEU mil başına) 2050'ye kadar yüzde 50 azaltma planını içeren çevresel sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşma kapsamında olduğunu açıkladı.

ONE filo yönetimi genel müdürü Takashi Mishima; “İkinci deneme, biyoyakıtın yakıt karşımında çok daha fazla yer alması bizim için büyük bir zorluktu. Denemeyi sorunsuz tamamladığımız için gerçekten çok mutluyuz. İşbirliği ve çabaları için MOL, GoodFuels ve ilgili taraflara içten teşekkürlerimi sunmak isterim. ONE filosu için biyoyakıt kullanımını incelemeye devam edeceğiz.'' ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim