"Omni Insurance TV” Youtube kanalında karantina sohbetleri

Omni Sigorta ve Reasürans Brokerliği tarafından  “Omni Insurance TV” Youtube kanalında video konferans yöntemi ile karantina sohbetleri  gerçekleştiriliyor.

“Omni Insurance TV” Youtube kanalında bu hafta yayınlanan “Karantina Sohbetleri” programının konukları Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GiSBİR) Başkanı Murat Kıran ve müteakip bölümde Koster Armatorleri ve İşletmecileri Derneği (KOSDER), Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kocabaş oldu.

GİSBİR Başkanı Murat Kıran ile yapılan ve moderatörlüğünü Omni Sigorta’dan Erdem Atabey’in üstlendiği roportajda öncelikle Kovid 19 süresince salgının tersanecilik sektöründe kontrol altına alınabilmesi için GİSBİR olarak alınan önlemlerden bahsedildi. Ayrıca Murat Kıran, Türk tersanecilik sektörünün virüsten ne şekilde etkilendiğinden ve geleceğe dair öngörülerinden bahsetti. Gelecekteki gemi tipi ihtiyaçlarına da değinen GİSBİR Başkanı, karantina sonrasında sosyal hayatta meydana gelecek değişikliklere dair öngörülerini paylaştı.

Programın, Omni Sigorta’dan Ülkem Gürdeniz’in moderatorlüğü üstlendiği ikinci bölümüne konuk olan KOSDER Başkanı Hüseyin Kocabas; Mart ayında geçirmiş olduğu ameliyat sonrasındaki sağlık durumu hakkında bilgi verdi ve daha sonra gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Kovid 19 sürecinin armatör ve işletmeciler üzerinde yarattığı ilave yükleri hafifletmek maksadı ile KOSDER olarak yapmış oldukları çalışmaları aktardı. Virusun navlun piyasalarına etkisine de değinen Hüseyin Kocabaş, önümüzdeki döneme temkinli bir şekilde yaklaşılması gerektiğini tavsiye etti.Türk Koster Filosunu yenileme projesindeki güncel gelişmelere de değinen KOSDER Başkanı, proje kapsamında KOSGEB desteğini izah etti.

Editör: TE Bilişim