Ölüdeniz'e Bir Mavi Bayrak Daha

Fethiye'nin Ölüdeniz plajları tamamen mavi bayraklı oldu. Ölüdeniz Belcekız plajı da mavi bayrağa kavuştu.

Muğla Valiliği MELSA Şirketi Kumburnu Tabiat Parkı Plajı'ndan sonra Belcekız plajına da mavi bayrak alınmasını sağladı. Kumburnu plajı için tüm mavi bayrak şartları yerine getirilince plaja mavi bayrak çekildi.

Muğla'da toplam 84 plaj, Fethiye'de ise 8 plaj, 2 marina mavi bayraklı oldu. Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı tarafından Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) koordinasyonunda yürütülen "mavi bayrak 2013" çalışma programı sonunda Fethiye Bodrum Marmaris gibi tanınmış turistik beldeleri sınırları içinde bulunduran Muğla 84 plaj ve 7 marinayla en fazla mavi bayrak ödülü alan turizm bölgesi olurken, Fethiye de Ölüdeniz Belcekız plajı da mavi bayrağa kavuştu.

Her gün yüzlerce turistin güneşlenip denize girdiği Belcekız plajında mavi bayrak sevinci yaşanırken plajdan hemen her saat alınan deniz suyu numuneleri incelemeye gönderiliyor. Her dakika temizliği takip edilen plajda cankurtaranlar olası bir boğulma tehlikesine karşı nöbette duruyor.

"MAVİ BAYRAK ÖLÜDENİZ'DE İVMEYİ YÜKSELTECEK"

Yöreye gelen turistler mavi bayrak nedeniyle Belcekız plajına daha güvenli şekilde girdiklerini söylerlerken, MELSA Ölüdeniz Kumburnu ve Belcekız plajı işletme müdürü Muhammet Serttaş, "Belcekız plajına asılan bu mavi bayrak Ölüdeniz'in turizm ivmesini arttıracaktır. Şubat ayında yaptığımız başvuru kabul edilerek mavi bayrak plajımıza çekildi.

Biz bu mavi bayrağın şartlarını en iyi şekilde korumaya çalışacağız. Mavi bayrak almak zordu. Devam ettirmek daha da zor. Bu yüzden plajımızda mavi bayrağın şartlarını korumak için tüm ekibimizle büyük gayret sarf edeceğiz. Ölüdeniz Kumburnu'nda her yıl yenilenen bir mavi bayrağımız var. Bundan sonra da bunun devam edeceğini düşünüyoruz.

Deniz suyunun ve plajın temizliğinden diğer bütün hijyen özelliklerine ve güvenliğe plajda özel önem veriyoruz. Mavi bayrak başlı başına bir markadır. Ölüdeniz mavi bayrak sevinci yaşamaktadır" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim