Ünlü balıkçı Ercan Kara, 3 gün içinde iyi bir balıkçının 2 yılda tutamayacağı kadar çok balık tuttu. Kara'nın, oltayla 40 saatte 724 kilo sazan tuttuğu tespit edildi. Bu rakamın Avrupa rekorlarına girdiği öğrenildi.

Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletinde freudenberg am Main gölünde avlanan Kara, yakala-bırak yöntemiyle balık avladı. Önceki hafta çarşamba günü ava çıkan rekortmen balıkçı, Almanyalıların sezonda bir trofe balık bile yakalamadığı gölde ilk avında 20 kilonun üstünde 2 trofe birden yakaladı. Sonraki gün 2 trofe balık da daha avlayan Kara'yı Alman balıkçılar hayranlıkla izledi. 3 günün sonunda ise bir balıkçı teknesi kadar balığı olta ile yakalayan Kara'nın 724 kg'lık avı Avrupa rekorları arasına girdi.

Tuttuğu 51 sazan balığını ölçüp kayda geçirdikten sonra yeniden göle bırakan Kara, şunları söyledi:

"Biz sportif amaçla avlanıyoruz. Amacımız, bu tür avlanmayı sevdirmek ve teşvik etmek. Çünkü bu yöntemle hem avlanma zevkini yaşıyor, hem de balıkların azalmasına engel oluyoruz. Çünkü balıklara hiç bir zarar vermeden yeniden suya bırakıyoruz. Türkiye'de ilk sportif balık avları programlarını yaptığımızda herkes neden balıkları geri bırakıyor diye yadırgıyordu. Fakat şimdi Türkiye'de de bizleri izleyerek yetişen 10 binlerce sportif sazan avcısı var. Dev bir balığı yakaladıktan sonra geri bırakmanın zevki anlatılamaz. Her bir avda ve her bir turnuvada ülkemizin göğsünü kabartıyoruz. Avrupalı rakiplerimiz bize kıskançlıkla bakıyorlar. Ama yıllardır ne bizim yöntemlerimizi ve ne de bizim özel yemlerimizi çözemediler."

Kara, Avrupa'da yapılan uluslararası sportif sazan turnuvalarında da Türkiye'yi temsil ediyor. Bununla birlikte Yaban TV'de Sportif Sazan Avcılığı Programı'nın yapımcılığını üstleniyor.
Cihan
Kaynak: cha