1,5 milyar kişinin izleyeceği Volvo Ocean Race’e sadece 7 gün kaldı!

Team Alvimedica okyanuslarda Türkiye bayrağını dalgalandıracak · 9 cesur denizciyle, 9 ay boyunca, 4 okyanus ve 5 kıtada mücadele verecek Team Alvimedica oyuna hazır! ·

Volvo Ocean Race 2014-15’e katılacak en genç takım olan Team Alvimedica geri sayıma başladı. 04 Ekim’de liman içi şamandıra yarışları ile ısınma turlarına başlayacak olan Team Alvimedica, 11 Ekim’de Volvo Ocean Rase’de Türkiye bayrağını ilk kez dalgalandırarak okyanusa yelken açacak.

Dokuz aylık süreciyle dünyanın en uzun ve zorlu spor etkinliği Volvo Ocean Race’e bir Türkiye markası ile katılacak ilk takım olan Team Alvimedica’da heyecan dorukta! Ekip, 11 Ekim’deki büyük starta sayılı günler kala, liman içi şamandıra yarışlarında rakipleriyle 04 Ekim’de karşı karşıya gelecek. İspanya Alicante’de yapılacak liman içi yarışının kazananlar ödüllerini aynı akşam düzenlenecek törenle alacak. Charlie Enright: “Alvimedica yarışı kazanmaktan çok; yarışçı, mücadeleci ruha ve azimli olmaya, gençlere önem veriyor” Team Alvimedica’nın 29 yaşındaki genç lideri Charlie Enright, uzun ama keyifli bir hazırlık sürecinin ardından bu zorlu mücadeleye hazır olduklarını belirterek, “Özenli, genç, atik, cesur ve takım çalışmasına inanan ekibiyle dünyanın dört bir yanında hayat kurtarmak üzere faaliyet gösteren Alvimedica’nın ekibine seçilmiş olmaktan dolayı mutluyuz. Volvo Ocean Race’e katılım kararı alarak bizlerle bağlantıya geçen Alvimedica’nın defalarca bu yarışa katılmış deneyimli yelken yarışçıları yerine biz genç yelkencilere alanındaki bu önemli yarışta yer alma fırsatı tanıması, herkes gibi bizi de şaşırtmıştı. Ancak Alvimedica CEO’su Dr. Cem Bozkurt ile tanışıp yaptığımız toplantılarda gördük ki; Alvimedica yarışı kazanmaktan çok; yarışçı ruha, mücadeleci, azimli bir yapıya, gençliğe önem veriyor. Alvimedica teknesinde olmaktan, Türkiye bayrağıyla yarışmaktan gurur duyuyoruz. Bize duyulan güvene en başarılı şekilde karşı karşılık vereceğiz” dedi.

Titiz ve keyifli bir hazırlık süreci yaşadıklarını; ünlü, deneyimli mentorlarla bir araya gelerek sayısız antrenman yaptıklarını ve başarıyla Transatlantik Okyanusu’nu geçtiklerini söyleyen Charlie Enright, “04 Ekim’de Alicante’de liman içi yarışlar var.11 Ekim’de ise okyanuslara doğru yol alacağız. Alvimedica’nın, ailelerimizin, sevdiklerimizin ve bizi destekleyen herkesin enerjisini yanımızda hissediyoruz. Heyecanlıyız ve hazırız: Artık 9 cesur denizciyle, 9 ay boyunca, 4 okyanus ve 5 kıtada mücadele vereceğimiz büyük oyun başlasın” dedi. VOR’un en genç ekibi Team Alvimedica, dünyanın en zorlu ve uzun süren spor etkinliği olan Volvo Ocean Race 2014-2015’te yarışacak olan en genç ekip. Takıma, 29 yaşındaki Amerikalı Charlie Enright liderlik ediyor. Ekip, 4 Ekim’de İspanya Alicante’den start alıp dünya çevresindeki 11 limanı kapsayacak 38 bin deniz millik bu yarışa ilk defa katılacak. 

Editör: TE Bilişim