Okan Bayülgen neden tutuklandı?

NTV'de Sade Vatandaş programını yapan Okan Bayülgen, kendi birikimleriyle Fransa'ya giden ancak havaalanında pasaport kontrolünde hiç bir gerekçe gösterilmeden geri gönderilen Mehmet Erşen isimli İTÜ Gemi İnşaatı ve Makinaları Fakültesi öğrencisini konuk etti.

Erşen'in başına gelenlerin konuşulduğu programın sonunda Bayülgen, kendisinin de bir çok insan gibi başka ülkelerin havaalanlarında bir çok farklı muameleye maruz kaldığını, hatta kimi zaman tutuklandığını anlattı.

İnsanların kılık kıyafetlerine, saçına ve başına bakılarak yapılan muameleye de tepki gösteren Bayülgen, bazı 'takım elbiseli' kimseleri de fena eleştirdi:

"Ben de buna sinir oluyorum, en pespaye şeylerimi giyiyorum giderken. Çünkü bir de şöyle vatandaşlarımız var; pazar günü gidiyor, takım elbise giyiyor ya! Pazar günü hangi iş görüşmesini yapacaksın? Ne o? Şunu demek istiyor: Bu Türkler var ya diğer Türkler, bir de business falan alır, ben o Türkler gibi değilim. Ben başka bir Türküm. Size yakın bir Türküm diye... En berbat şeylerimi giyerim ki kontrolde problem çıksın diye!"

Okan Bayülgen, "Tatilimden oldum ama" diyen genç öğrenci Mehmet Erşen'i de yüreklendirerek "Bir şey olmaz. Bir kere oradan 'Bin atlı çocuklar gibi şendik' diyerek geldin değil mi? Milli duyguların kabardı. Bir kere bu iyidir. İki, bir başkasına hayran olmayacaksın kendinden başka. Üç, bu işleri halledeceksin arkadaş. Kimse senin önünde duramaz, ne Fransız'ı, ne İngiliz'i vs. Madem Avrupalı'yız, Avrupalılar birbirini eleştirecekler kardeşim!" diye konuştu. (Televizyon Gazetesi)

 

 

Editör: TE Bilişim