Bu kapsamda projenin ilk aşaması olarak “ilköğretim okulları” kabul edilmişti. Projeye katkı sağlamak isteyen Buca- 80. Yıl Betontaş İlköğretim Okulu, öğrencilere balık sundu. Etkinliğe katılan DTO İzmir Şube Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı Erol Çağlar, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kaptan Bülent Onural, Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Öztürk öğrencilere balığın faydalarını anlatarak, balık dağıttılar.

Okul Müdürü Hasan Okur, Okul Aile Birliği ve velilerin desteği ile aldıkları balığı kendileri temizleyerek, pişirdiklerini ve öğrencilere sunduklarını söyledi. DTO İzmir Şubesi’nin balık tüketiminin artırılmasına yönelik çalışmaları ile ilgili haberlerin basında yer almasının ardından harekete geçtiklerini kaydeden Okur, “180 kilo balık aldık. Toplam 250 öğrenci ve yaklaşık 100 veliye dağıttık. Bu tür organizasyonlarımız devam edecek” dedi.

DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Bülent Onural ise, ülke olarak balık tüketmeyi sevmediğimizi, balık kültürümüzün olmadığını belirterek, Türkiye’nin üç tarafının denizlerle çevrili ve 4500 deniz millik kıyı şeridine sahip olduğunu söyledi.

Onural, “...Ancak, bu olumlu özelliklere karşın tüketilen balık miktarı diğer ülkelere göre çok az. Japonya’da kişi başına yıllık ortalama balık tüketimi 70, İzlanda’da 90, Fransa’da 28, İtalya’da 23, Almanya’da 14, Yunanistan’da 26, ABD’de 20, İngiltere’de 22 kilogram iken Türkiye’de ise bu rakam sadece 8 kilogram. Toplumda tüketim miktarının artırılması gerekir. Okulumuzun yöneticilerini gösterdikleri duyarlı davranıştan dolayı tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim