Dünyanın yat ve teknecilikte en prestijli ödüllerine sahip Avusturyalı Frauscher, 11-20 Şubat 2011 tarihleri arasında düzenlenecek CNR Boat Show’da yeni modelleriyle tanıtılacak.

Son 5 yılda ürettiği modelleriyle Avrupa’da yılın teknesi ödüllerini kazanan Frauscher’i Kasım 2010’da bünyesine katan Aye Marine Group, markanın Türkiye pazarında ilk lansmanını da gerçekleştirecek.

Türkiye’de deniz tutkunlarının vazgeçilmezi olacak Avusturyalı Frauscher, 1927 yılında kuruldu. O günden bu yana “day cruiser” tipi motoryat, 1950’den beri de yelkenli tekne üretimi yapıyor. Sektörde 84 yıllık birikimiyle dikkat çeken, kaliteli ve detaycı vizyonunu korumak adına butik bir üretici olarak kalmayı tercih eden Frauscher’in tüm üretiminde üst düzey el işçiliği dikkat çekiyor.

2010 yılında Avrupa’nın en iyi teknesi seçilen 717 GT ve Avrupa’nın en iyi tekne adaylarından 909 Benaco’nun da üreticisi de olan Frauscher’in 650 Alassio modeli ise bu yıl ödüle aday gösteriliyor.

Hybrid ve elektrikli seçenekleri ile çevre dostu motorlara sahip olan Frauscher’in motor yat grubundaki diğer modelleri ise 606 Riviera, 686 Lido, 757 St. Tropez… Boat Show’da Türk deniz severlerle buluşacak olan modeller ise 717 GT ve 686 Lido olacak.

Gemi inşa, gayrimenkul ve otomotiv gibi farklı alanlarda çalışan dört deniz tutkunu ortak tarafından kurulan Aye Marine Group, CNR Boat Show’da bir stratejik marka alımını daha açıklamayı planlıyor.

 

Editör: TE Bilişim