ODEK Oruç Reis Denizciler Kulübü'nün genç denizcilere yönelik başlattığı söyleşiler yoğun bir program ile devam ediyor. İlk söyleşide İDO’nun başarılı yöneticisi Dr. Ahmet Paksoy’u gençler ile bir araya getiren ODEK, düzenlediği ikinci söyleşi programında genç denizcileri İstanbul Liman Başkanı Mustafa Azman ile buluşturdu.

İstanbul Liman Başkanlığı, gemi işletmecisinden tersane sahibine bütün denizcilik sektörün yakın ilişki içinde olduğu bir kurum. Böyle olunca Liman Başkanı ile samimi bir ortamda bir araya gelmek gençler için kaçırılmayacak bir fırsat oldu. Yoğun bir katılımın olduğu toplantıda İstanbul Liman Başkanı Mustafa Azman, gençlere kurum hakkında bilgi vererek, yaptıkları çalışmaları anlattı. 24 Aralık Cuma günü ODEK'in Tuzla'daki merkezinde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Azman, göreve geldiği günden itibaren herkesin sorunlarıyla yakinen ilgilenerek hem kendisine ulaşılmasını hem bürokrasiyi kolaylaştırdığını söyledi. Başkan Azman, Denizcilik Müsteşarlığı’nın birçok evrak işlemini elektronik ortama aktardığını ve İstanbul Limanı olarak da bu kolay uygulamayı fazlasıyla uyguladıklarını ifade etti.

Türk gemi sicilindeki değişimlere değinen Azman, TUGS'a kaydedilen ve kayıttan çıkarılan  gemi sayılarının Türk armatörlüğünün son durumuna ilişkin fikir verdiğini belirterek “2010 yılı süresince İstanbul Limanı'nda TUGS'a kaydedilen ve kayıttan çıkarılan gemi sayısı hemen hemen birbirine eşit. Bu sonuçlar bize çok büyük bir ekonomik krize rağmen milli filoda bir kayıp olmadığını gösteriyor” dedi.

Gençlerin yoğun katılımından ve kendisine yöneltilen sorulardan etkilenen Azman, gençlerin tecrübe, bilgi alış-verişine çok açık olduğunu dile getirerek onlardan ümitli olduğunu ifade etti.

Editör: TE Bilişim