ODEK, Yurtdışı Pazar Araştırmalarını Hızlandırıyor
 
TUSKON tarafından düzenlene organizasyon ile ülkemizde bulunan Rus heyet, 14 Aralık Cuma günü TUSKON Yönetim Kurulu Üyesi Işıl Nalbant ile birlikte ODEK dernek merkezini ziyaret etti.

Heyette, Rusya Duma Transport eski Komite Başkanı olan, Yatırımlardan Sorumlu Siskarevin Genel Müdürü Aleksey Lenshin ve Proje Geliştirme Müdürü Vadim Dyadura yer aldı.



ODEK, bu ziyaret ile dernek misyonunda yer alan yurtdışı pazarlara açılma çalışmalarına hız vermiş oldu. Konukları, ODEK ve dernek üyelerinin iş alanları hakkında bilgilendiren EMA Boya Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hocaoğlu, dernek bünyesinde toplam 150 işadamı ve 350 farklı firmanın bulunduğundan söz etti.

Konuşması sırasında, Rusya’da finansal bir sıkıntı yaşanmadığını belirten Aleksey Lenshin, Türkiye ile Rusya’da yapmak istedikleri yatırım planlarından bahsetti. Lenshin, ülkemizin marinacılık ve yatçılıktaki teknolojik gücünden söz ederek, özellikle bu alandaki tecrübesinden yararlanmak istediklerini vurguladı.

Heyet ile yapılan toplantıda; gemi, tekne ve yatların onarım ve servis hizmetleri, maksimum 160 ton olacak gemilerin üretimi, yat sahipleri için marina çevresinde inşa edilecek VIP evler, Türk yatlarının Rusya’da satışı ve satış yapılacak alanın inşası gibi konular da gündem maddesi olarak karşılıklı istişare edildi.

Her iki taraf için de oldukça verimli geçen görüşme sonrası, ODEK üyelerine ziyaretlerde bulunuldu. Bu görüşme, ODEK’in ileride yapacağı pazar atılımlarının bir habercisi olarak değerlendirildi.

ODEK, bu olumlu gelişmeyi sürdürmek adına, Rus heyete ilk fırsatta iadeyi ziyaret yapmayı planlıyor.

 

Editör: TE Bilişim