Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından tertip edilen Türkiye-Afrika Ticaret Köprüsü-7 (TATK-7) etkinliği çerçevesinde 54 Afrika ülkesinden 350 girişimci ticari bağlar kurmak için Türkiye'ye geldi.  350'si Afrika ülkelerinden, 600'ü de Türkiye'den olmak üzere toplam 950 girişimcinin yer aldığı programın açılış töreninde TUSKON Başkan Vekili Ahmet Ciğer "TUSKON Türkiye'nin dört bir yanına yayıldı; 100 bin firmayı dünya ile buluşturdu. Gelinen aşamada TUSKON sadece Türkiye'nin değil, dünyanın da en önemli aktörlerden biridir. Bu minvalde 7 kıtada önemli girişimlerde bulunup ülkeler arası bağları kuvvetlendirdi." dedi.

Programa ODEK üyelerinin bir araya gelerek yurtdışında yatırım amacıyla kurdukları Turgut Reis A.Ş. bir stant ile katıldı. Ayrıca ODEK üyelerinden de programa katılım gerçekleşti. TUSKON Başkan Vekili Ahmet Ciğer Turgut Reis A.Ş. standını ziyaret etti.  Ciğer geçtiğimiz günlerde ODEK Yönetim Kurulu ile bir kahvaltıda bir araya gelmiş ve ODEK üyelerini önümüzdeki günlerde TUSKON’un organize edeceği Gana gezisine davet etmişti.

ODEK’in yönlendirmesi ile programa katılan METMAR Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı ve ODEK Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Altun “ Program boyunca yaklaşık 30 görüşme yaptık. 2 tane gemi alıcısı ile görüşerek el sıkıştı. Çok verimli bir fuar oldu. Türk gemi inşa sanayisi adına şu zor günlerde bir sipariş almak gurur verici. Ön sözleşmeyi ODEK üyeleri ile paylaşıp verimli biçimde hayata geçirerek ülkemize döviz girdisi olarak yansımasını ümit ediyoruz. ODEK’e ve TUSKON’a bize bu imkanı sunduğu için teşekkür ediyorum.” dedi.

Editör: TE Bilişim