ODEK HEDEF BÜYÜTTÜ

Oruç Reis Denizciler Kulübü’nün (ODEK), 1. Olağan Genel Kurul toplantısı, 6 Kasım 2010 Cumartesi günü, ODEK’in Tuzla’daki dernek merkezinde gerçekleştirildi. ODEK’e üye kuruluşların ve sektörün önde gelen temsilcilerinin katıldığı toplantıda, derneğe ve sektöre yönelik konular gündemde yer alırken, ODEK Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dalyan, ikinci kez başkan seçildi.
 
ODEK, 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı 6 Kasım 2010 Cumartesi günü Tuzla’da bulunan dernek merkezinde gerçekleştirdi. Genel Kurul Toplantısı’nda açılış konuşmasını ODEK Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dalyan yaptı.

ODEK Yönetim Kurulu’nun faaliyetlerini paylaşmasının ardından, yapılan seçim ile Murat Dalyan, ikinci kez Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilirken, tüm yönetim kurulu üyelerinin aynen görevlerine devam etmesi kararlaştırıldı.
  
Mustafa Öğden oybirliğiyle Divan Başkanı seçilirken, Cihat Turgut ve Mahmut Yeler de oybirliğiyle Divan Katipliği’ne seçildi.

Divan başkan ve katiplerinin seçimi, yönetim kurulunun ibrası, dernek tüzük değişiliği, yeni yönetim ve denetim kurulunun seçilmesi ile devam eden genel kurul toplantısında derneğin ilk yıl faaliyetleri de değerlendirildi.
  
İlk dönem hedeflerinin çok büyük oranının hayata geçirildiği bilgisinin paylaşıldığı toplantıda, ODEK yönetimi, yeni dönem için hedeflerini büyüttü.
 
ODEK’in her geçen gün üye sayısının bu hızla artacağına inandıklarını, bunun sektör için önemli adımlar olduğunu belirten ODEK Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dalyan, “ODEK’in yeni dönem faaliyletleri ile sektörümüze daha fazla katkı sağlamayı, sektördeki bilgi paylaşımını daha da artırmayı, sektörümüzdeki eğitim sorunu için görüşmelerimizi artırmayı planlıyoruz. ODEK’in çalışmarı ile sektörümüzde yer alan firmalar daha geniş pazarlara ulaşma imkanı bulacaktır” dedi.

Yönetim Kurulu Raporu’nun sunulmasının ardından, dernek tüzüğüne yönelik önerilen değişikliler oylandı.
Oylama sonucunda; fiil ehliyetine sahip bulunan ve derneğin amaç ve ilkelerini benimseyerek bu doğrultuda çalışmayı kabul eden ve mevzuatın öngördüğü koşulları taşıyan her gerçek ve tüzel kişinin, ODEK’e üye olma hakkına sahip olabilmesi kabul edilmiş oldu. Konuyla ilgili, yabancı gerçek kişilerin üye olabilmesi için Türkiye'de yerleşme hakkına sahip olması da ön koşul olarak sunulurken, onur üyeliği için bu şartın aranmaması kararı verildi.

Ayrıca, üyelerden giriş ödentisi ve aylık-yıllık aidatı belirleme yetkisinin, yönetim kuruluna devredilmesi önerisi de kabul edildi.

ODEK 1. Olağan Genel Kurul sonucu belirlenen Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu

YÖNETİM KURULU LİSTESİ

Yönetim Kurulu Asil Üyeleri

MURAT DALYAN
YUSUF SERTKAYA
İLHAN İŞBİLEN
İSMAİL GÜRSOY
VEDAT PARLAR
SALİH ZEKİ ÇAKIR
ARİF BUDAK
 
    Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri
 
BUHARİ KAÇAN
VEHBİ KOÇ
ALİ TAMER AZAK
HİDAYET ÇETİN
ERHAN GÜRSOY
YASİN NURETTİN KURİŞ
FATİH ÇALIŞKAN
 
    DENETLEME KURULU ÜYELERİ
 
    Denetleme Kurulu Asil Üyeleri
 
MUSTAFA AKGÜL
MAHMUT YELER
MEHMET ALTUN
 
    Denetleme Kurulu Yedek Üyeleri
 
ABDULKADİR KOPUZ
ERKAN COŞKUN
METİN GÜRE

genelkurul,

genelkurul

 

Editör: TE Bilişim