ODEK, 26 Mayıs Perşembe günü Tuzla'daki kulüp binasında son ana kadar iletilen katılım talepleriyle sayıları beklenilenin üzerine çıkan  misafirlerini güzel bir bahar akşamında ağırladı.

Gecede bir yıl boyunca başarıyla gerçekleştirilen çeşitli faaliyetlerle ilgili tanıtım videosunu takiben kısa bir konuşma yapan ODEK Başkanı Murat Dalyan, 2012'yi 'Türk denizciliğinin dünyaya açılacağı yıl' ilan etti. ODEK'in kuvvetli altyapısıyla Türkiye'nin önemli liman şehirlerinde şubeler açarak ve yoğun bir şekilde üyelik çalışmasında bulunarak etki alanını genişleteceğini belirten Dalyan, esas atılımların yurtdışında Türk denizciliğinin tanıtımı için hayata geçirileceğini duyurdu. Dalyan “İngiltere,Singapur gibi ülkelerin yanısıra Afrika ve Güney Amerika gibi bölgelerde şubelerimiz açılacak. Ayrıca sık bir şekilde gerçekleşecek yurtdışı gezileriyle denizciliğimiz için potansiyel pazarlardaki yatırım olanaklarını üyelerimizle inceleyeceğiz” dedi.

Sektörün farklı kollarından birçok önemli ismin katıldığı gecenin değerli konuklarından bazıları:  Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet, Müsteşar Yardımcısı Hamza Taşkeser, Tuskon Başkan Vekili Ahmet Ciğer,DTO Yönetim Kurulu Üyesi Tamer Kıran, Kıyı Emniyeti Genel Müdür Yardımcısı Gani Aygün, Tersaneler Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş, Denizcilik Müsteşarlığı Deniz Ticareti Genel Müdürü Mehdi Gönülalçak, İstanbul Liman Başkanı Mustafa Azman, İstanbul Bölge Müdürü Cemalettin Şevli, İzmir Bölge Müsür Hızır Reis Deniz,, AK Parti İstanbul 1. Bölge 7. sıra milletvekili adayı Muhammed Çetin, Gemi Mühendisleri Odası Başkanı Osman Kolay, Türk Loydu Başkanı Tamer Yılmaz, Gemi Brokerları Derneği Başkanı Pınar Kalkavan, Bank Asya Yönetim Kurulu Üyesi Salih Sarıgül ve Şehirhatları Müdürü Süleyman Genç, IMPA Başkan Yardımcısı Cahit İstikbal.

Gecenin sonunda Türk denizciliğine bugüne kadar hizmet vermiş değerli isimlere 'Denizciliğe Katkı Ödülü' takdim edildi. Barbaros Denizciler Derneği Başkanı Ali Şeyhun, İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy, gemi yan sanayisinde önemli bir boşluğu dolduran Gürdesan Gemi Makine Denizcilik Sanayi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gürsoy , denizcilik sektörüne kuvvetli bir giriş yapan işadamı Mustafa Dalgın ve denizciliğimizin duayenlerinden Kaptan Altay Altuğ'a ödülleri alkışlar eşliğinde takdim edildi.

 

 

Editör: TE Bilişim