Obama'dan Suriyeli Mülteciler İçin Talimat

 ABD Başkanı Barack Obama, önümüzdeki yıl en az 10 bin Suriyeli mültecinin kabul edilmesi için çalışmaların başlatılması talimatı verdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın toplantısında ABD yönetimi olarak bu yıl içinde 500 Suriyeli mültecinin ülkeye giriş yapacağını, önümüzdeki yıl için ise bu sayının 10 bine yükseltilmesinin amaçlandığını dile getirdi. Earnest, “Başkan Obama, ekibine bu sayının yükseltilmesi talimatı verdi. Önümüzdeki mali yıl içinde en az 10 bin Suriyeli mültecinin kabul edilmesini istediğini söyledi.” dedi.

Suriye’deki şiddet olaylarından dolayı milyonlarca insanın evlerini terk etmek zorunda kaldığını ve bu sorunun büyüklüğünün farkında olduklarını dile getiren, “Milyonlarca Suriyelinin bu ülkeye gelmesi kesinlikle uygulanabilir olmadığını biliyoruz. Ancak yapabileceğimiz şey, onlara temel ihtiyaçlarını karşılayacak yardımların ulaşması için elimizden geleni yaptığımızdan emin olmaktır. Bu yüzden Amerika Birleşik Devletleri insani yardımlar konusunda en fazla bağış yapan ülke olmayı sürdürüyor.” dedi. Earnest, ABD’nin Suriye’deki durumdan dolayı zarar gören insanlara insani yardım ulaştıran kuruluşlara yaklaşık 4 milyar dolarlık maddi destekte bulunduğunu hatırlattı.

Editör: TE Bilişim