Bugün hayat duracak

ÇANAKKALE Boğazı'na 100 yıl önce girmeye çalışan ancak Mehmetçiğin kahramanlıklarıyla bozguna uğrayarak geri çekilmek zorunda kalan İtilaf Devletleri donanmasına ait savaş gemileri, dün yine Çanakkale Boğazı’ndaydı.

İngiliz Donanması'na ait HMS Bulwark, Yeni Zelanda Donanması’na ait HMNZS Te Kaha, Avustralya Donanması’na ait Anzac, Fransa Donanması’na ait FS Cassard isimli savaş gemileri bu kez boğaza misafir olarak geldi. Çanakkale Boğazı'nın Anadolu yakasında dağın eteklerinde yer alan '18 Mart 1915' yazısı ile Avrupa yakasında dağın eteklerinde bulunan 'Dur Yolcu' yazılarının hizasında şamandıralara bağlanan savaş gemileri, 100 yıl önce yaşamlarını yitiren askerlerin torunlarını selamladı.

İtilaf devletleri boğaza demirledi

Çanakkale Boğazı'nda yolcu ve araç taşımacılığı yapan feribotların bordolarındaki, bir Türk askerinin yaralı Anzak askerini kucağında taşıyan fotoğrafları ile Türkçe ve İngilizce olarak yazılan 'Barış Mümkün' yazılarıyla dünyaya barış mesajları verildi.

SAVARONA DA GELDİ

Çanakkale Kara Savaşları törenlerine katılacak olan devlet başkanlarının ağırlanacağı Cumhurbaşkanlığı yatı Savarona da Çanakkale’de. Çanakkale Limanı’na yanaşan Savarona’yı meraklı gözlerle izleyen vatandaşlar bol bol fotoğraf çekti.

ÇANAKKALE'DE HAYAT DURACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İngiltere Veliaht Prensi Charles’ın yanı sıra çok sayıda ülke liderinin katılacağı törenler sırasında Çanakkale’de hayat duracak. Yoğun güvenlik önlemleri kapsamında birçok yol trafiğe kapatılırken Çanakkale-Eceabat, Çanakkale-Kilitbahir hatlarında sefer yapılmayacak. Sadece Kepez İskelesi çalışacak.

Editör: TE Bilişim