O gemi İstanbul'da

Kaptan Bora Ekşi’nin yağcı Ergin A. tarafından öldürüldüğü İnce Karadeniz adıl adlı dökme yük gemisi İstanbul’a döndü.

Denizcilik Dergisi’nin edindiği bilgiye göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla İnce Denizcilik’e ait gemiye çıkan polislerin incelemesi devam ediyor. Polisler, gemi ile beraber dönen mürettebatın da ifadesini aldı.

Geminin polislerin incelemesi tamamlandıktan sonra yükünü boşaltmak için Ukrayna’nın Yuzhny Limanı’na doğru harekete geçeceği öğrenildi.

Uluslararası kurallara göre, gemilerde meydana gelen cinayet ve benzeri suçların yargılaması bağlama limanlarının bulunduğu şehirlerde yapılıyor. Bora Ekşi cinayetinin davası da Çağlayan Adliyesi’nde görülecek.

Öte yandan Merhum Kapt. Bora Ekşi ve ailesinin avukatı Av. Çağlar Coşkunsu yaptığı açıklamada katilin en kısa zamanda Türkiye'ye getirilip Türk adaletine teslim edileceğini belirtti.

Av. Çağlar Coşkunsu, “Sri Lanka, cinayet kendi kara suları dışında uluslar arası sularda gerçekleştiği gerekçesiyle zanlıyı iade etmek istiyor. Bizde Türkiye’de yargılanmasını istiyorduk. İade süreci böylece başladı. Bora Kaptan’ın ailesi de yargılama sürecinin Türkiye’de gerçekleşmesini istiyordu. İki ülke arasında suçluların iadesi anlaşması yok ama biz getirilmesini istiyoruz. Bu süreç birkaç ayı bulabilir. Bundan sonrası iki ülke arasındaki ilişkilerle ve ilgili devlet kurumlarının yönetiminde olacak” dedi.

Editör: TE Bilişim