Nükleer Enerjide Kararlıyız

İSTANBUL - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Türkiye'nin nükleer enerji randevusunu hep geciktirdiğini ve bu randevuyu gerçekleştirmek için siyasi kararlılıklarının tam olduğunu belirterek, ''Nükleer enerjiyle randevumuza bu sefer geç kalmayacağız, bunu gerçekleştireceğiz'' dedi.
Güler, Stratejik Teknik Ekonomik Araştırmalar Merkezi (STEAM) tarafından düzenlenen Nükleer Enerji Arenasının açılışında yaptığı konuşmada, enerji denklemini 5 sütun üzerine oturttuklarını ve bunların kömür, doğal gaz, hidroelektrik santralleri, yenilenebilir enerji ile nükleer enerjiden oluştuğunu söyledi.
Dördüncü sütun olan yenilenebilir enerji konusunda çok yoğun çalışmalar yaptıklarını anlatan Güler, beşinci sütunu oluşturan nükleer enerjinin, Türkiye için gerekli olduğunu ifade etti.
Ülkenin bütün kaynakları harekete geçirilse de buna ihtiyaç olduğunu belirten Güler, ''Biz ayakları yere basan şekilde bunu gerçekleştirmek istiyoruz. 20-25 yıl önce bu anlamda hayat daha kolaydı. Ancak şu anda enerji çok daha farklı, enerjiden çok daha fazla bir şey. Arz güvenliği dikkate alındığında da bu bir ulusal güvenlik meselesi...'' diye konuştu.
Türkiye'nin nükleer enerji randevusunu hep geciktirdiğini ve bu randevuyu gerçekleştirmek için siyasi kararlılıklarının tam olduğunu dile getiren Güler, ''Nükleer enerjiyle randevumuza bu sefer geç kalmayacağız, bunu gerçekleştireceğiz. Nükleer enerji, moda veya demode olan bir seçenek değil. Biz bunu teknolojik tercih olarak görüyoruz. Nükleer santraller, Türkiye'nin teknolojik yaklaşımının bir sonucu'' şeklinde konuştu. (AA)

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim