Nuh'un Gemisi Oteli, eriyen buzullar arasındaki görünümü, narenciye ve muz bahçesi, geniş yeşil alanı, üç ayrı büyük havuzu ve uzayıp giden plajları ile şehir gürültüsünden uzak, yeni yerler keşfetmek isteyenleri bekliyor. KKTC'nin turizm yatırım bölgesi ilan edilen, Gazimağusa ile Karpaz arasında bulunan Bafra'da inşa edilen otelin maliyeti 100 milyon doları aştı. Oteli yapan, Eksen Grubu Turizm Yatırım Koordinatörü Gürel İnan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, otele Nuh'un Gemisi teması verilmesindeki amacın pazarlama taktiğine dayandığını ifade etti. İnan, ''Dünyanın en iyi tesisini yapabilirsiniz ama önemli olan onu pazarlamak, içine, amacına yönelik müşterilerimizi sokabilmek'' dedi. İnan, Eksen Grubu olarak KKTC'ye yatırımda amaçlarının, deniz ve kongre turizmine ağırlık vermek olduğunu, tasarım ve planlamanın ona göre yapıldığını belirtti. Ulaşım gibi sorunlar nedeniyle KKTC'nin zor bir destinasyon olduğunu işaret eden Gürel İnan, şöyle konuştu: ''Burada tema, bizde ağırlık vermemizi gerektiren bir faktör oldu. Olmayan bir temayı yapalım istedik. Dünyada ilk biz yaptık. Otel olarak değil ama bizden sonra Nuh'un Gemisi temasıyla ilgili bir yer de Çin'de yapıldı. Dünyada ilk Nuh'un Gemisi temalı otel bizim otelimiz. Bunun ilgi çekeceğini düşündük. Yaparken de herkesin kendi hayalindeki Nuh'un Gemisi'ni değil, kendi hayalimizdeki Nuh'un Gemisi'ni yaptık. Bizim bildiğimiz Nuh'un Gemisi Türkiye'de bir dağın zirvesinde, buzuların, kayaların içerisinde çürük, ahşap bir gemi. Biz de o temayı burada canlandırmaya çalıştık.''

OTEL ARTIK KKTC HALKININ
Projenin mimarının Aslı Kaban Velidedeoğlu olduğunu aktaran İnan, yatımcının ciddi bir özverisi olduğunu, otelin temalı olmasının maliyeti yüzde 40 kadar artırdığını bildirdi. Gürel İnan, ''Buna rağmen Eksen, bunu yapmaya karar verdi, yaptı ve bitirdi. Artık Kuzey Kıbrıs halkının bir malı oldu, kamu malı oldu. Bizim de görevimiz bunu en iyi şekilde pazarlayıp işletmek, iyi bir hizmet vermek. Ülke ekonomisine ve istihdamına katkıda bulunmasını sağlamak... Bizim efsanemiz Nuh'un Gemisi Kıbrıs'ta doğdu'' dedi. Tatil köyü de olan otelde çeşitli nitelikte 616 oda bulunduğunu, tesisin 160 bin metrekare alanı kapsadığını, 3 ayrı havuz olduğunu, 6 binin üzerinde Kıbrıs'a özgü ağaç ve bitki dikildiğini anlatan İnan, narenciye ve muz bahçesi olduğunu da belirtti.

BİZİM İÇİN ONUR
Tesisin resmi açılışını Başbakan Recep Tayyip Edoğan'ın yapmasını bekleyen yatırımcılar, bundan büyük onur duyacaklarını vurguluyor. KKTC'de farklı yatırım düşünceleri olduğunu ama bunların fizibilite aşamasında olduğunu kaydeden İnan, KKTC'nin ada olmasının getirdiği yatırım zorlukları olduğuna işaret etti. KKTC hükümetlerinin, 2010 yılından beri, Türkiye'den gelen yatırımcılara sıcak davrandığını ve ekonomiye katkı sağlayacak yatırımların hızla yapılmasını istediğini anlatan İnan, yasa ve mevzuatlardan kaynaklanan zaman kayıpları olduğunu söyledi. İnan, ''zaman kayıplarını yok edecek'' mevzutların düzenlenmesi ve her şeyden önce yatırımcıya iyi niyetle bakılması gerektiğini söyledi. İnan, otelde şu an 330 personel olduğunu ve yarıdan fazlasının KKTC vatandaşı ve bölge insanı olduğunu, işe aldıkları KKTC vatandaşlarını 4 ay ciddi eğitimden geçirdiklerini belirtti.

YURT DIŞINDAN ARTI PARAYI ÜLKEYE SOKMAK GEREKİR
Oteli Avrupa'ya da pazarlayacaklarını, yurt dışından getirecekleri müşteri ile ülke ekonomisine daha fazla katkıda bulunmuş olacaklarını ifade eden İnan, ''Adanın içindeki parayı hizmete çevirip onun karşılığını almakla ekonomiye çok katkı sağlamış olmayız. Önemli olan yurt dışından artı değerleri, artı parayı ülkeye sokmak lazım'' dedi. Bafra bölgesinde kendilerinden önce Kaya Artemis Otel'in yapıldığını, Göç-tur ile Limak'ın otel inşaatlarının da bölgede devam ettiğini, Limak'ın ''Babil Bahçeleri''ni yaptığını, bazı yartırımların da proje aşamasında olduğunu anlatan İnan, ''Onlar da yapıldığı takdirde, Bafra'da 10-15 bin yatak kapasitesini bulursak eğer, Kıbrıs içinde ayrı bir destinasyon oluşacak. Bunun, hem bu bölgeye hem de Kıbrıs'a ekonomik ve sosyal yönden çok büyük katkısı olacaktır'' diye konuştu.

Editör: TE Bilişim