Şırnak 'Nuh' filmindeki gemiyi Cudi'ye getirmek istiyor

Şırnak Kültür, Turizm ve Kalkınma Derneği Başkanı Cihan Birlik, Rusell Crowe’in başrolünü oynadığı 'Nuh: Büyük Tufan' filminde kullanılan Nuh’un gemisini ABD’den getirip Cudi Dağı’na koymak için girişim başlattıklarını söyledi.

Şırnak’ta Kültür, Turizm ve Kalkınma Derneği Başkanı Cihan Birlik, filmdeki Nuh’un gemisinin getirilmesi için Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile görüştüğünü ve bakanlık tarafından da girişimlerin başlayacağını söyledi.

Birlik, geminin gelmesi halinde Cudi Dağı eteklerini Milli Park kuracaklarını ve gemiyi de buraya koyacaklarını söyledi. Dernek Başkanı Cihan Birlik, ’Çözüm süreci’ ile birlikte bölgede güzel bir ortamın ortaya çıktığını belirterek, şöyle dedi: "Çanakkale’ye Truva Atı nasıl Yunanistan’dan getirilmişse Amerika, Panama’da çekimleri yapılan Nuh: Büyük Tufan’ filminde kullanılan gemiyi de Şırnak’a getireceğiz. Gemiyi yıllarca çatışmalar ile anılan Cudi Dağı eteklerinde olan boş araziye yerleştirip, burayı Milli Park ilan edip ardından bölge şartlarına uygun hayvanları buraya getirip bir hayvanat bahçesi yapmayı planlıyoruz."

Şırnak Valisi Hasan İpek’in projelerini desteklediğini ifade eden Birlik, filmdeki gemiyi almaları halinde getirilmesini de belgesel film haline getireceklerini kaydetti. Birlik, Nuh’un gemisinin getirilmesi halinde kente turist akını görüleceğini bildirirken şöyle dedi: "Şırnak, Cudi’mize binlerce turist akın edecek. Memleketimizde turizm patlaması olacak. Kalkınma patlaması olacak. İstihdam olacak. Yani aklımıza gelebilecek her türlü katkıyı biz memleketimize bu proje ile beraber sağlamayı düşünüyoruz. Biz proje kapsamında sayın Kültür Bakanımıza gitmeyi düşünüyoruz. Kültür bakanımızdan önemli destek almayı düşünüyoruz. Kendilerine de buradan seslenmek istiyoruz.Bu milli birlik ve beraberlik kardeşlik projesine, destek vermelerini arzu ediyoruz. Geçmiş zamanda yaşanan terör olayları nedeniyle buralara her hangi bir yatırım yapılmadı. Biz bunları güzel projelerle aşmak istiyoruz."

Editör: TE Bilişim