Rusya Federasyonu, Novorossiysk Limanı  Demirleme ve Bağlama Ekipmanlarının Denetlenmesi

Türk Loydu tarafından yayınlanan bir uyarı notunda Rusya'nın Doğu Karadeniz'deki limanı Novorossiysk'e gidecek gemilerin demirleme ve bağlama ekipmanlarını uygun durumda bulundurmaları, gemiye gelecek Liman Devleti Kontrol Memurlarının bu hususa özellikle dikkat ettikleri hatırlatıldı.

Notta, şöyle denildi:

"Rusya Federasyonu'nda bulunan Novorossiysk limanında, liman devleti kontrolü çerçevesinde her sene sonbahar ve kış aylarında demirleme ve bağlama ekipmanlarının detaylı denetlenmesi yapılmaktadır. Liman devleti kontrolü görevlileri her sene yaptıkları bu denetlemelerde ekipmanların durumlarını kontrol etmektedirler.

Bu denetlemelerin amacı; Novorossisk’te kış aylarında çok güçlü esen rüzgarlar ve buna bağlı olarak demirleme İle bağlama ekipmanlarının arıza yapması yüzünden  Limanın demir sahası' ve İskelelerinde gerçekleşen kazaları önlemektir. Geçtiğimiz yıllarda. gerçekleştirilen denetlemelerde Novorossiysk limanını ziyaret eden gemi/erde demirleme ve bağlama ekipmanlarının bakım-tutumları Ile alakalı eksiklikler bulunduğu belirlenmiştir.

'Detaylı denetleme pratik olarak Novorossiysk liman bölgesinde gerçekleşen her liman devleti kontrolü sırasında demirleme ve bağlama ekipmanlarının durumlarının ilgili kurallara uygunluğunun daha detaylı olarak soruşturulması anlamına gelmektedir.

Denetlemeler sırasında liman devleti tarafından bir kusur tespit edilmesi halinde; bu kusurlar uygun şekilde giderilene kadar gemilerin limanda alıkonulmasına kadar varan uygulamalar yapılabilmektedir.

Daha önceki denetlemeler sırasında tespit edilen en önemli kusurların listesi aşağıda belirtilmiştir. Novorossiysk limanını ziyaret edecek gemi sahiplerine, işletmecilerine ve Kaptanlarına;  tüm demirleme ve bağlama ekipmanlarının durumunu periyodik olarak kontrol etmelerini ve bu ekipmanların bakım-tutumlarının uygun şekilde yapmalarını ayrıca bu faaliyetlerle ilgili tüm kayıtları düzenli olarak tutmaları tavsiye  edilmektedir. .

  • Bağlama halatları / halat kollarının durumlarının kötü olması Demir zinciri lokmalarının hasarlı / eksik olması
  • Demir zinciri kılavuzunun eksik olması
  • Demir zinciri loçasının hasarlı / eksik olması
  • lrgatta hidrolik yağ kaçağı olması
  • Irgat döşeklerinin hasarlı / pas / çatlak olması Irgat freni baltasının bitik olması
  • Irgat kavramasının hasarlı / bakımsız olması "
Editör: TE Bilişim