Norveçli balıkçılar için 12 gemi siparişi

13’üncü Uluslararası Europort İstanbul Fuarı, denizcilik sektörüne sağladığı ticari buluşmalar da bu yıl rekor siparişlere imza atıldı.

Norveç Kraliyet Elçisi Janis Bjonr Kanavin’in ekibiyle ve Norveç’li armatörlerle birlikte özel konuk olarak katıldığı Europort İstanbul’da, Norveç hükümeti ile harp gemileri üretimi için resmi görüşmeler başlatıldı. Norveç’li armatörler başta balıkçı gemileri olmak üzere 12 adet yeni gemi siparişi verdi. Türkiye’nin yeni gemi siparişlerini Çin’e kaptırdığını söyleyen Metin Kalkavan, yeni pazarlar için çok büyük şanslarının olduğunu belirtti.

Exposhıppıng Europort İstanbul 13.Uluslararası Denizcilik Fuarı, İMEAK Deniz Ticaret Odası adına, UBM ve AHOY ROTTERDAM işbirliğiyle denizcilik sektörünü bir araya getirdi. Türk denizcileri, 37 ülkeden 300 ulusal ve uluslararası katılımcı, 35 ülkeden 5 binden fazla ziyaretçiyi bir araya getiren fuarın ilk iki gününde 5.5 milyar dolar yeni gemi siparişi ve gemi geri dönüşüm siparişi alarak rekora imza attı. Norveç Kraliyet Elçisi’nin ekibiyle birlikte özel olarak katıldığı fuarda en büyük sipariş Norveç’ten geldi. 12 gemi siparişi veren Norveç’in ardından Meksika, Hollanda ve ABD’den gelen siparişlerle denizcilik sektörü büyük moral topladı.

Editör: TE Bilişim