Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi, nitelikli gemiadamlarını denizde tutabilmenin yollarını ortaya koyan bilimsel bir araştırma gerçekleştiriyor.

Türk deniz ticaret filosunun son on yılda yaşadığı büyümeye paralel olarak nitelikli gemi adamına olan gereksinimde de büyük artışlar gözlenmiştir. Bu süreçte, gemi işletmecileri bir yandan nitelikli insan gücünü kendi filolarına çekmeye çalışırken bir yandan da istihdam ettikleri nitelikli insan gücünü ellerinde tutmaya çalışmaktadırlar.

Yönetim sanatının inceleyen Yönetim ve Organizasyon Anabilimi, çalışanların güdülenmesi, iş doyumu ve buna bağlı olarak da örgütsel bağlılıkları üzerine odaklanmıştır. Bu konuda gemiadamlarını konu alan bilimsel çalışmaların sayısı son derece yetersizdir.

Yapılan bu çalışmada, gemiadamlarının iş doyumu ve buna bağlı olarak gelişen örgütsel bağlılıklarının ölçülmesi amacıyla tasarlanmış soru formları, çalışmaya katılan 24 şirketin, 200 gemisinde istihdam edilen 3000 gemiadamına ulaştırılmıştır. 11 Ocak 2010 tarihinde başlatılan çalışmanın 01 Ekim 2010 itibariyle tamamlanması planlanmıştır. Çalışma Fakülte Öğretim Üyelerinden Dr. Selçuk NAS ve Dr. Tevfik ARSLAN tarafından yürütülmektedir. Çalışmayı destekleyen gemi işletmelerinin isimleri alfabetik sıraya göre aşağıda sıralanmıştır.

Çalışma ile ilgili irtibat için;  [email protected], 0532 331 51 31, [email protected]

Akar Denizcilik
Arkas Deniz Nakliyatı T.A.Ş.
Armona Denizcilik
Beşiktaş Group
Bromarine
Chemfleet Denizcilik
Corn Ship
Çebi Denizcilik
Deniz Nakliyat Nakliyatı T.A.Ş.
Dünya Denizcilik
Genel Denizcilik
Gülnak Denizcilik
Güngen Denizcilik
İnce Denizcilik
İzmir Demir Çelik
Kıran Denizcilik
Mardaş Denizcilik
Mercan Denizcilik 
Nemtaş Denizcilik
Polaris Denizcilik
Selay Denizcilik
Şener Denizcilik
Transal Denizcilik
Ugursan Denizcilik

Editör: TE Bilişim