Nil'de iki yolcu teknesi çarpıştı: 6 yaralı

Mısır'ın Buhayra şehrinde Nil Nehri üzerinde toplu taşımacılık yapan iki teknenin çarpışması sonucunda meydana gelen kazada 6 kişi yaralandı.

Dün akşam meydana gelen kaza ile ilgili farklı açıklamalar yapılıyor. Görgü tanıkları çarpışma esnasında üzerinde 50 kişinin bulunduğu teknenin ortadan ikiye bölündüğünü, ancak 19 kişinin kurtarılabildiğini iddia ediyor. Resmi makamlar tarafından yapılan açıklamada ise, kaza mahallinde yapılan çalışmalara son verildiği, aramalar esnasında herhangi bir cesede rastlanmadığı belirtildi.

Yerel Kalkınma Bakanı Abdusselam Mahcub, kaza neticesinde yolcu teknelerinden birisinin battığını, diğerinin ise herhangi bir zarar görmediğini söyledi. Kaza esnasında hafif yaralanan 6 kişinin tedavilerinin yapıldıktan sonra taburcu edildiğini dile getiren Mahcub, yaralılarla birlikte toplam 19 kişinin kurtarıldığını söyledi.

Kuzey Demanhur Bölgesi 1. Savcısı Hani Salim ise, iki teknenin de kaptanlarının ruhsatsız ve gerekli güvenlik önlemleri almaksızın yolcu taşımakla suçlandığını ve ifadelerinin alınması için 4 gün gözaltında tutulacaklarını belirtti.

Öte yandan Buhayra Bölgesi Valisi Muhammed Şaravi, yapımı yaklaşık 60 milyon Mısır Cüneyhi'ne (yaklaşık 1 milyon Amerikan Doları) mal olan köprüye rağmen bazı vatandaşların yolcu teknelerini kullanmayı tercih ettiğini söyledi. Vali ayrıca, tekne kaptanlarını sorumsuzca davranarak yolcu taşırken aralarında hız yarışı yapmakla suçladı.

Editör: TE Bilişim