Güney Kore dışişleri bakanlığı, geçtiğimiz günlerde Nijeryalı korsanlar tarafından Gine Körfezi'ndeki balıkçı teknesi Panofi Frontier'den kaçırılan beş Güney Koreli balıkçının serbest bırakıldığını açıkladı.

Gana bayraklı Panofi Frontier, 25 Haziran'da Ceninnou, Benin'in yaklaşık 60 mil güneyinde saldırıya uğramış ve mürettebatı kaçırılmıştı. Kaçırılanlar Nijerya'da tutsak kaldıkları yerden kurtarıldı. Denizcilerin sağlıklı olduğu ve Kore büyükelçiliğinde gözlem altında oldukları bildirildi.

Bakanlığın açıklamasına göre sağlıklarını geri kazandıklarında, denizcilere gemilerinin ana limanı olan Gana'ya gönderilme seçeneği sunuldu. Panofi Frontier'deki bir Ganalı mürettebat ise Ganalı makamlara transfer edildi.

Deniz Kaçırma Olaylarının Yüzde 90'ı GİNE KÖRFEZİ'nde!

Deniz güvenliği danışmanlığı Dryad Global'e göre, Panofi Frontier’e yapılan saldırı bu yıl Cotonou'da bildirilen yedinci olay oldu. Geçen yıla oranla gözlemlenen korsan artışını işaret eden Dryad, en ciddi olayların faillerinin Nijerya'dan geldiğini vurguladı.

IMB'ye göre, Gine Körfezi'nde kaçırılan bildirilen denizci sayısı 2019 yılında yüzde 50'den fazla artarak toplam 121 kurbana ulaştı. Bu sayı, yıl boyunca dünya genelinde bildirilen deniz kaçırma olaylarının yüzde 90'ını temsil ediyordu.

Editör: TE Bilişim