Nijerya'nın Lagos kentinde görülen bir davada, geçen yıl balıkçı gemisi Hailufeng II'nin mürettebatını kaçıran 10 korsan 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Hailufeng 11 isimli Çin sahipli balıkçı teknesi 14 Mayıs 2020'de Fildişi Sahili'nde korsanlar tarafından ele geçirilmişti. Gemide sekiz Çin uyruklu, yedi Ganalı ve üç Fildişili olmak üzere yoplam 18 mürettebat vardı.

Çok sayıda Gine Körfezi kıyı devleti gemiyi yakın takibe aldı. Nijerya Donanması, Hailufeng 11'i Lagos'un yaklaşık 140 deniz mili güneyinde, kaçırma olayından yaklaşık iki gün sonra buldu.

Nijerya devriye gemisi NNS Nguru korsanların ele geçirdiği gemiye yaklaştığında korsanlar teslim olmayı reddetti. Nijerya Donanması özel kuvvetleri yaklaşık dokuz deniz mili hızla giden gemiye başarıyla binerek 18 rehinenin tamamını kurtarmış, 10 korsan tutuklanmış ve gemi güvenli bir şekilde Lagos'a götürülmüştü.

Geçtiğimiz günlerde davası görülen korsanların her biri 12 yıl hapis cezası aldı. Hapis cezasına ek olarak, hükümlülerin her biri işledikleri tespit edilen diğer üç korsanlık suçu için suç başına 600 dolar ödeyecek.

Editör: TE Bilişim