New York’ta yuvarlak masa toplantısı 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve ABD Ticaret Odası iş birliğinde New York’ta yuvarlak masa toplantısı gerçekleştirildi.

Ticaret Bakan Yardımcısı Tuna Turagay’ın ana konuşmacı olduğu toplantıda, TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tamer Kıran ile ABD Ticaret Odası Ortadoğu Ve Türkiye İşleri Kıdemli Başkan Yardımcısı Khush Choksy birer konuşma yaptı.

Toplantıda konuşan Tamer Kıran, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump tarafından belirlenen 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefi için heyecanlı olduklarını vurguladı.

Bu konuda Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile ABD'li mevkidaşı Wilbur Ross’un iki hafta önce Türkiye’de yaptığı toplantıya dikkat çeken Kıran, iki bakanın bu amaca yönelik liderlikleri için minnettar olduklarını söyledi.

ABD Ticaret Bakanı Ross Türkiye'de iken, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak yaptıkları çalışmanın ön bulgularını sunduklarını anlatan Kıran, “Çalışmamız, tüm doğru koşullarda, bu hedefi başarabileceğimizi ve hatta aşabileceğimizi ve 2030 yılına kadar 130 milyar dolara ulaşabileceğimizi gösterdi.” diye konuştu.

Toplantıya, Türkiye’de yatırımı olan ve Türkiye’de yatırım yapmakla ilgilenen önde gelen Amerikan firmaları katıldı.

Toplantıda, Türkiye’deki iş yapma ortamına ilişkin firma yetkililerinin talepleri ve beklentileri aktarıldı.

Editör: TE Bilişim