New York'ta öğrencilerin 'Türk Gecesi'

AA- New York Devlet Üniversitesi (SUNY) Denizcilik Fakültesinde okuyan başarılı Türk öğrenciler, okullarında "Türk Gecesi" düzenledi.

Transbosphor Gemi Acenteliğinin sponsorluğunda gerçekleşen gece başarılı geçti.

SUNY Denizcilik Fakültesinden 55 Türk öğrencinin kurduğu Türk Kulübü'nün gecesine başta Türkiye'nin New York Başkonsolosu Mehmet Samsar ve okulun müdürü Koramiral John W. Craine olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

Koramiral Craine gecede yaptığı konuşmada, hem okullarından hem de okulda okuyan Türk öğrencilerin başarılarından gurur duyduklarını söyledi.

Okullarının ABD'nin en iyi fakülteleri arasında olduğunu anlatan Koramiral Craine, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Denizcilik Fakültesiyle ortaklık kurduklarını ve bu işbirliğinin son derece başarılı bir şekilde yürüdüğünü kaydetti.

Türk öğrencilerin hem SUNY hem de İTÜ'den diploma alacağını ifade eden Koramiral Craine, şu an 1200 öğrencinin bulunduğu okulun öğrenci sayısını 1500'e çıkarmak istediklerini, bu nedenle daha çok Türk öğrencinin okullarına gelmesini istediklerini vurguladı. Craine, okula gelen Türk öğrencilerin iki yıl SUNY'de, iki yıl da İTÜ'de okuduklarını anlattı.

New York Başkonsolosu Mehmet Samsar da konuşmasında, Türk öğrencilerin bulunduğu SUNY Denizcilik Fakültesindeki geceye katılmaktan mutlu olduğunu, Türk öğrencilerin başarısından gurur duyduklarını söyledi.

 

 

Editör: TE Bilişim