ABD tarihine bu en büyük talep için sözleşme gerekliliklerince; hazırlık, inşaat, imalat, işletme ve bakım faaliyetleri için yeterliliği ispatlanmış 11 New York limanından birine yatırım yapılacak ve böylece devlet içindeki ekonomik aktiviteyi korunacak. Liman yatırımları için ilgili finansman hem kamu hem de özel finansmanı içerecek.

Bu talep ve projenin, New York Eyaletini 2035 yılına kadar 9.000 megavatlık açık deniz rüzgarı hedefinde yarıya kadar getirme potansiyeline sahip olduğu açıklandı.

New York Valisi Andrew Cuomo, "Yenilenebilir enerji ve yeni liman altyapısı için rekor kıran bu taleplerle New York, ülkedeki en iddialı yeni yeşil anlaşma ile yol göstermeye devam ederek temiz, yenilenebilir enerji kaynaklarının desteklediği bir gelecek yaratıyor" dedi.

Kara üzerinde de 1.500 megawatt'lık dönüştürülebilir enerji talebi ile birlikte planın 7 milyar dolarlık doğrudan yatırım ve yaklaşık 4.500 kısa ve uzun vadeli istihdam yaratması bekleniyor.

Birlikte ele alındığında, açık deniz rüzgârı, liman altyapısı ve kara tabanlı yenilenebilir talepler, bir yıl boyunca 1,5 milyondan fazla eve güç sağlayacak kadar güç tedarik etmeyi amaçlıyor.

Kaçınılması gereken karbon emisyonları da göz önüne alındığında, bu talepler nedeniyle oluşturulan projelerin 20-25 yıl boyunca toplam 3 milyar dolarlık net fayda sağlaması bekleniyor.

Devletin Ulaştırma Bakanlığı Komiseri Marie Therese Dominguez, "Açık deniz rüzgar enerjisi üretimini desteklemek ve limanlarımızı geliştirmek için yapılacak bu rekor düzeyindeki yatırım, çevreye faydalı ekonomik ortamın yaratılmasını hızlandıracak ve New York'un ekonomik rekabet gücünü artıracaktır." dedi.

Editör: TE Bilişim