İTÜ DF KARİYER GÜNLERİNDE AĞIRLANAN 3. ŞİRKET NET DENİZCİLİK OLDU

Kariyer Kulübü’nün organize ettiği 11. Geleneksel Kariyer Günlerinin 29.11.2010 tarihli konuğu Net Denizcilik oldu.

Konferansa NET DENİZCİLİK’ten üst düzey yöneticiler katıldılar. İTÜ Simülatör Merkezi’nde yapılan konferansta, Personel Müdürü Süleyman Cansoy’un şirketin politikalarını anlatan kısa sunumunun ardından, Net Denizcilik temsilcileri sahip oldukları filoları ve seyir hatları hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Sunum sonrasında konferansa karşılıklı sohbet olarak devam edildi.

Net Denizcilik’te personele verilen değerden vurgu yapılarak devam eden konuşmada, stajyerlerin şirketteki öneminin çok fazla olduğu, alınan stajyerlerin kaptanlığa kadar kendileriyle beraber devam etmelerini istediklerini dile getirdiler. Geleceğin stajyerlerde olduğunu bildiklerinden yatırımlarını öğrencilere, stajyerlere yapmakta olduklarını ilettiler.

Denizciliğin gelişmesi yönünde geçen konuşmanın devamında, asıl işin öğrencilerde olduğundan, iş imkânlarının fazla olmasından kaynaklı “nasıl olsa iş bulurum” diyerek öğrencilerin kendilerini çok geliştirmemesinden ötürü Türk Denizciliğinin ilerleyememesinden bahsedildi.

Öğrencilerden gelen soruların ardından, öğrencilere kariyer planlamalarını okuldayken yapmaları gerektiğini öğütlediler ve kendilerini geliştirmelerini tekrarladılar. Staj ararken öğrencilere maddiyata göre değil de kimden ne öğrenirim diye düşünmelerini tavsiye ettiler.

Konferans sonrası Kariyer Kulübü’nün düzenlediği kokteyle katılan temsilciler ve öğrenciler daha detaylı konuşarak Denizciliğin önündeki engelleri tartıştılar. Samimiyet içerisinde geçen bu konferans akabinde, böylesine bir organizasyon da bulunmalarından dolayı mutluluklarını belirten Çelik ve Cansoy bir sonraki Kariyer günlerine gelmenin sabırsızlığını şimdiden yaşadıklarını söyledi.

İTÜ Denizcilik Fakültesi Kariyer Günleri şu programla devam etmektedir:

30 Kasım 2010 Geden Lines (Genel Denizcilik), 02 Aralık Arkas Denizcilik, 03 Aralık SNR Holding (Şener Petrol Denizcilik), 06 Aralık Turkon Line, 07 Aralık YA-SA Denizcilik, 08 Aralık İnce Denizcilik, 09 Aralık Nemtaş Denizcilik, 10 Aralık Mediterranean Shipping Company (MSC)

Editör: TE Bilişim