Nemtaş, tam yol ileri


Kuruluşunun 25’inci yılını kutlayan Nemtaş Nemrut Liman İşletmeleri A.Ş. (NEMTAŞ A.Ş.), sektördeki atağına devam ediyor. Filosuna bir gemi daha ekleyen şirket, sahip olduğu gemi sayısını 5’e yükseltirken toplam taşıma kapasitesini de 258.872 DWT’ye çıkardı.


25 yıllık tecrübesi ve birikimi ile sektöründe atağa geçen NEMTAŞ A.Ş., daha önce işletmeci olarak çalıştırdığı 45.574 DWT’lik, 1999 yılı Japon yapımı M/V Gemport-3 isimli Handymax dökme yük gemisini “M/V Karşıyaka” ismini vererek kendi bünyesine kattı. Gemi filosunu büyütme yönündeki hedefi doğrultusunda tam yol ilerleyerek kendine ait gemi sayısını 5’e çıkaran NEMTAŞ A.Ş., deniz taşımacılığındaki payını da daha da artırdı.


Türkiye İş Bankası grup şirketlerinden olan NEMTAŞ A.Ş., 2006 yılı Eylül ayında 56.023 DWT’lik “M/V Nemtaş-4” ismini verdiği 2005 yılı Japon yapımı dökme yük gemisini satın almış ve bünyesindeki gemi sayısını dörde çıkarmıştı.

Yeni gemi; Karşıyaka

NEMTAŞ A.Ş. Genel Müdürü Teoman Rua, satın aldıkları dökme yük gemisi ile birlikte kendilerine ait gemi sayısını 5’e çıkardıklarını ve kendi mülkiyetlerinde olan ve işlettikleri gemilerle birlikte toplam 258.872 DWT taşıma kapasitesine  ulaştıklarını belirterek, “Denizcilikte piyasanın yükselişinin devam edeceği yönünde bir öngörümüz var. Yükselen piyasalarda sağlam adımlarla ilerlemek isteyen NEMTAŞ A.Ş., filosunu daha da güçlendirerek yol almaya devam edecektir” dedi.


Gemport Gemlik Liman ve Depolama İşletmeleri A.Ş. firmasına ait 45.574 DWT’lik, 1999 yılı Japon yapımı M/V GEMPORT-3 isimli Handymax Dökme Yük Gemisi’nin artık ulusal ve uluslararası sularda NEMTAŞ imzası ile dolaşacağını kaydeden  Genel Müdür Rua, bağlama limanı İstanbul olan Gemport-3 gemisinin yeni isminin “M/V KARŞIYAKA” ve yeni bağlama limanının da İzmir olarak değiştirildiğini açıkladı. 1981 yılında kurulan Nemtaş A.Ş.’nin 25 yılı geride bırakmanın gururunu yaşadığını kaydeden Genel Müdür Teoman Rua, hızlı bir büyüme içine girdiklerini ve bu yönde çok ciddi adımlar attıklarını belirterek, şunları söyledi:


Filomuzdaki gelişme 1995 yılında ‘M/V Nemtaş’ dökme yük gemisinin alınmasıyla başlamıştır. 1995 yılında ilk gemimizin alınmasıyla temelleri atılan Nemtaş filosuna, 2006 yılı Eylül ayında Japonya’da inşa edilen 2005 yapımı 56.023 DWT’luk M/V NEMTAŞ-4 isimli dökme yük gemimiz katılmıştır. Oldukça genç bir filoya sahibiz ve filomuzu büyütme yönündeki hedeflerimiz doğrultusunda daha önce işletmeciliğini yaptığımız Gemport-3 isimli gemiyi 2007 yılının ilk çeyreğinde bünyemize kattık. M/V Karşıyaka ismini verdiğimiz Handymax Dökme Yük Gemisi’nin de filomuza katılması ile kendimize ait gemi sayısı 5’e çıkmış oldu. NEMTAŞ A.Ş., bünyesinde yer alan 5 adet dökme yük gemisinden başka, 1 adet dökme yük gemisi ve 1 adet tankerin de işletmeciliğini yapmakta ve filosundaki toplam 7 adet gemiyle hedefleri doğrultusunda ulusal ve uluslararası sularda deniz taşımacılığı hizmeti vermeye devam etmektedir. 1997 yılında Japon Klas kuruluşu Class NKK, yine Japon ve Hollanda akredite kurumları olan JAB ve RVA’den almış olduğu ISO 9002 belgesi kapsamında gemi işletmeciliği yapan şirketimiz, ISM ( Internatıonal Safety Management ) gereksinimleri doğrultusunda 2006 yılında da ulusal ve uluslararası tüm kuralları eksiksiz yerine getirmiştir. Bu bağlamda yurtdışı limanlarda Port State Kontrollarının, Class denetimlerinin ve P&I surveylerinin sorunsuz olması doğru yolda ilerlediğimizin birer göstergesidir.”


DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim