NEMTAŞ Denizcilik KTÜ Kariyer Günlerinde

Nemtaş Denizcilik, Karadeniz Teknik Üniversitesi Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği’nce düzenlenen geleneksel Kariyer Günleri’ ne katıldı. 
 
Şirketi temsilen söz konusu kariyer gününe İnsan Kaynakları Müdürü Kapt. Cankut CEYHAN ve İnsan Kaynakları Memuru Hakan YONTAN katıldı.

İnsan Kaynakları Müdürü Kapt. Cankut CEYHAN yapmış olduğu sunumda ve konuşmada kara ve deniz personeli olarak Nemtaş çalışanlarının bir “aile” olgusu içerisinde ayrılmaz bütün olarak hareket ettiğini ve şirket felsefesinin bu yönde olduğunu vurguladı.

Nemtaş Denizcilik’ in kuruluşundan bu güne tarihçesi, mevcut yapısı ve hedefleri anlatıldıktan sonra, Nemtaş’ ın denizcilik eğitimine verdiği önem, insan kaynakları uygulamaları gemilerde staj ve çalışma süreci, prosedürleri hakkında açıklayıcı bilgiler verildi.

Sunumun ardından, öğrencilerin merak ettiği konular, sektörle ve Nemtaş’ la ilgili sorular Şirket yetkilileri ve öğrencilerce oldukça samimi bir ortamda değerlendirildi.

Fakülte öğretim görevlilerince okulun eğitim imkânları, simülatörler ve uygulamalı eğitim merkezleri Nemtaş temsilcilerine tanıtıldı.

Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ersan BAŞAR, sektörde yaşanan Makine Zabiti sıkıntısının giderilmesine yönelik Yan Dal Programı hakkında bilgi verdi.

Makine Mühendisliği ile Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği bölümlerinde okuyan öğrencilerden Yan Dal eğitimine katılıp bu programı başarı ile bitirenler 6 aylık deniz stajını yaptıktan sonra GASM (Gemiadamları Sınav Merkezi) tarafından yapılan Uzakyol Vardiya Mühendisliği sınavına girmekte ve sonrasında Uzakyol Vardiya Mühendisi olarak gemilerde 3. ve 4. Mühendis olarak çalışmaktadırlar.

Geleneksel Kariyer Günleri 24 Aralık’a kadar aynı hızla sürecek ve sektörün önde gelen şirketleri konuk olmaya devam edecek.

Editör: TE Bilişim