Eskihisar-Topçular hattında dün feribot bolluğu vardı. Bir yandan İDO'nun feribotları yolcu ve araç taşırken, Nemar'ın 3 feribotunun birden yoğun bir şekilde sefer yaptığı görüldü.

Eskihisar İskelesinde Muradiye adlı feribot TIR'ları yüklerken, Selimiye ve Bahariye adlı feribotların da Topçular-Eskihisar yönünde (Boş olarak) seyir halinde oldukları DenizHaber.Com tarafından fotoğraflandı.

İDO'nunnispeten daha eski gemilerine karşın Negmar'ın gemileri beyaza boyalı ve daha yeni ve modern görünümlü gemiler olduğu dikkat çekti.

200 MİLYON LİRALIK HAT

İDO ile Negmar arasında büyük tartışmaya yol açan hatta yılda 4 milyon aracın taşınıyor. Topçular- Eskihisar hattının yıllık geliri ise 200 milyon lira seviyesinde hesaplanıyor.

Ortakları arasında Gübre Fabrikaları A.Ş., Suudi Nesma Yatırım Holding ve İstanbul Lines firmasının olduğu Negmar Denizcilik, Topçular-Eskihisar arasında 25 Ekim’de hizmet vermeye başlayacaklarını açıklamıştı.

Kavganın yaşandığı Topçular- Eskihisar hattında ise yılda 4 milyon araç taşınıyor. Hattının yıllık geliri 200 milyon lira seviyesinde.

Negmar firması, toplam değeri 60 milyon TL olduğu belirtilen üç gemiyi  geçtiğimiz yıl satın almıştı.

 

Editör: TE Bilişim