Negmar Denizcilik, Hyundai Ağır Sanayi şirketine verdiği LPG taşıma gemisi siparişi ile Türkiye amonyak taşımacılık ihtiyacının yüzde 50’sini karşılamayı hedefliyor.

Negmar Denizcilik, Hyundai Ağır Sanayi Şirketi’nden dört adet LPG taşıma gemisi satın aldı.
 
Negmar Denizcilik A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Koç, LPG sektöründe gelecek gördükleri için 4 adet LPG taşıma gemisi satın alarak bu sektöre adım attıklarını belirtti.Dünyada çok az sayıda bulunan bu gemilerin siparişi ile dünyanın birçok yerine amonyak, butan ve propan taşınabileceğini ifade eden Mehmet Koç, bu gemilerle yıllık 200 bin ton Amonyak taşınmasının hedeflendiğini söyledi.

Genelde Avrupa ülkeleri ve Japonya’da LPG taşımacılığında kullanılan gemiler, Türkiye’de yıllık 630 bin ton yük taşıyacak. 38 bin m3 taşıma kapasitesine sahip gemilerin, Türkiye’de bugüne kadar verilen en büyük LPG gemisi siparişi olduğu kaydedildi.

Toplam değeri 200 milyon dolar olan LPG taşıma gemileri, çalışmaya başladığında Türk bayraklı olacak ve gemilerde Türk personel çalışacak. Gemiler, 2013 yılının Eylül ve Kasım aylarında Güney Kore’den teslim alınacak. Negmar Denizcilik, Türkiye’nin bu konudaki stratejik ihtiyacını karşılamak amacıyla, bir sonraki adımda LNG (sıvı doğalgaz) gemisi siparişi verecek.
 
 
Editör: TE Bilişim