Su Altında 8 Mart Mesajı

Serbest dalış dünya rekortmeni Şahika Ercümen, Mamak Belediye Başkanı Akgül ile birlikte Aqua Vega Akvaryum'a daldı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, spor camiasında da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Serbest dalış dünya rekontmeni Şahika Ercümen, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ile birlikte Aqua Vega Akvaryum'a daldı.

Nata Vega Outlet'te bulunan Aqua Vega Akvaryum'daki organizasyon öncesi alışveriş merkezindeki ziyaretçilerle bir araya gelen Ercümen, yoğun ilgiyle karşılandı. Özellikle çocuklardan ilgi gören milli sporcu, bol bol imza dağıtarak fotoğraf çektirdi.

Ercümen, yaptığı açıklamada, Dünya Kadınlar Günü'nü kutlamanın yanı sıra artık daha çok mesaj verici etkinliklerde bulunulması gerektiğini vurgulayarak, "Kadınların gücünü, başarılarını, birbirine ilham verecek şekle dönüştürmek çok önemli. Biz de bu etkinliğe bu anlamda çok sıcak baktık. Burada hem rekorların hikayesini paylaştık hem de nefesimizi bugün kadınlar için tutmak istedik.

Bugün nefeslerimizi, Özgecan ve onun adına tüm kadınlar için tutacağız" dedi. Daha önce de su altı canlılarıyla dalış yaptığını hatırlatan Ercümen, "Bu tür organizasyonlarda biraz da onların sorunlarına dikkati çekmek istiyorum. Bir çoğunun nesli, insanlar yüzünden tükenme tehlikesiyle karşı karşıya. Şiddetin her türlüsü çok yanlış. Gerek insana gerek doğaya gerekse hayvanlara şiddet uygulayan insan acizdir. Buna hiç kimsenin hakkı yok" diye konuştu.

91 metrelik rekorunu 100 metreye çekmek için yazın yapacağı rekor denemesinin hazırlıklarına başladığını dile getiren Ercümen, sponsor arayışlarına başladıklarını, en kısa zamanda tarihin netleşeceğini söyledi. İmza ve fotoğraf etkinliği bittikten sonra Şahika Ercümen ile Mamak Belediye Başkanı Akgül, köpekbalıkları da dahil olmak üzere birçok çeşit su altı canlısının bulunduğu akvaryuma dalış gerçekleştirdi.

İkili suyun altında, üzerinde "Özgecan için..." yazılı pankart açtı.

Editör: TE Bilişim