Sahil Güvenlik Komutanlığının Kuruluş Yıldönümü

 Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, mesajında, ülkenin bütün sahilleri, iç suları, karasuları ile ulusal ve uluslararası hukuk kuralları doğrultusunda egemenlik ve denetimi altında bulunan deniz alanlarında kanunlarla kendisine verilen arama ve kurtarma faaliyetleri de dahil olmak üzere emniyet, asayiş ve güvenlik görevlerini başarıyla yerine getiren Sahil Güvenlik Komutanlığının 32'inci Kuruluş Yıl Dönümü'nü gururla kutlamanın mutluluğu ve heyecanı içinde olduğunu vurguladı.

Orgeneral Özel şöyle devam etti: "Mavi vatan denizlerimizde hizmet veren Sahil Güvenlik Komutanlığımız, bugün; profesyonel kuvvet yapısı, yüksek nitelikli personeli ve çağdaş, modern ve güçlü platformları ile ulusal ve uluslararası hukuk kuralları çerçevesinde yedi gün, yirmi dört saat esasına göre milli menfaatlerimizin korunması görevini başarıyla yerine getirmektedir. Büyük devlet adamı ve Komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün: "Deniz silahlarına önem veriyoruz. Denizcilerimizin iyi silahlı ve iyi talimli olarak hazırlanmaları büyük emelimizdir" şeklindeki direktifi doğrultusunda, Sahil Güvenlik Komutanlığı, kurulduğu andan itibaren 8 bin 333 kilometrelik sahil şeridimiz boyunca, gemi, silah sistemi, helikopter ve gözetleme sistemlerini gittikçe artan bir oranda modernleştirmiş, görev etkinliğini arttırmış; böylece sahil ve denizlerimizde güven ve huzurunun tesisinde önemli rol almıştır.

Güvenlik alanındaki gelişmelerle birlikte bölgesinde daha etkin bir şekilde harekât icra edebilmek amacıyla envantere giren 'TCSG Yaşam' arama kurtarma gemisi ve "TCSG-29" sahil güvenlik botu gibi platformlar ile Sahil Güvenlik Komutanlığımızın gücüne güç kattığı gibi milli savunma sanayimizin gelişmesine de değerli katkılar sağlamıştır. Açık denizlerde arama kurtarma gemilerinin hizmete girmesiyle etkinliğini önemli ölçüde artıran Sahil Güvenlik Komutanlığımızın çalışmalarıyla bölgesinde olduğu kadar uluslararası alanlarda da büyük başarılar kazanmaya devam etmektedir. Sahil Güvenlik Komutanlığının büyük bir kararlılık ve görev bilinciyle yürüttüğü özverili çalışmalarını, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da başarıyla sürdüreceğine yürekten inanıyorum.

Bu yıl dönümü münasebetiyle, mavi vatanımız uğruna canlarını feda eden kahraman şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anar; başta Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Adnan Özbal olmak üzere, Sahil Güvenlik Komutanlığının bugünkü seviyesine ulaşmasında emeği geçen, kalpleri vatan ve ulus sevgisiyle dolu bütün personelini en içten duygularla kutlar; sağlık, başarı ve esenlikler dilerim. Denizleriniz sakin, pruvanız neta, ufkunuz ve bahtınız açık olsun."

Editör: TE Bilişim