SeaNews Turkey'de çıkan habere göre, Ravenna'dan hareketle Adriyatik'te seyretmekte olan Türk bayraklı 91 metre uzunluğundaki kimyasal tanker NAZO S'te dün akşam 18:30 sularında yangın çıktı.

Geminin yaşam mahallinde meydana gelen yangın sonrası 12 kişilik mürettebat gemiyi terk etti.

Gemiyi can filikası ile terk eden mürettebatı bölgeden geçmekte olan Antigua ve Barbuda bayraklı Annemarie adlı gemi kurtardı.

Geminin yardım talebi üzerine Ancona Liman Başkanlığından gönderilen 3 adet devriye botu, mürettebatı Annemarie adlı gemiden alarak Ancona'ya götürdü.

Gemi mürettebatının durumunun iyi olduğu ancak gemiden hiç bir şahsi eşyalarını alamadan ayrılmak zorunda kaldıkları bildiriliyor.

Gemideki yangına olay yerine ulaşan tekneler tarafından müdahale diliyor.

GEMİ BOŞ

2.200 Gros tonluk 1975 yılı yapımı geminin, 950 ton etanol yükünü Ravenna'da boşaltıığı ve gemide yük bulunmadığı bildirildi.

Gemi, Mısır'ın Damietta Limanında İtalya'nun Ravenna limanına önceki gün gelmiş, yükünü boşaltıp hemen hareket etmişti.

Geminin boş ve gas free yapılmış olduğu belirtildi.

YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

 İki römorkör ve Ancona Limanı'ndan gönderilen itfaiye araçları su ve köpük jetleri ile yangını söndürmeye çalıştuıkları ve bu sabah 05:00 itibariyle yangını kontrol altına aldıkları bildirildi. . Ama geminin kamara bölümleri  gövde bazı bölgelerinde hala sıcaklığın 100 derece yakın olduğu bildirildi.

Geminin kaderi üzerinde Belirsizlik: Ancona Denizcilik Bölge Komutanı Amiral John Patterino; '' Biz Türk Nazo-S  armatörünü tesbit etmeye çalışıyoruz. Mümkünse gemiyi yedeğe alıp bir emniyetli bölgeye çekmek için izin almaya çalışıyoruz" dedi.

 

 

Editör: TE Bilişim