MV Düden Gemisinden İyi Haber Var

Sotrans Denizcilik İşletme Müdürü Kemal Dinç; DenizHaber.Com'a yaptığı açıklamada gemiyi yanaştırabilmek için temaslarının sürdüğünü söyledi.

Dinç; Dışişleri Bakanlığı ve Denizcilik Müsteşarlığı ile sürekli temas halinde olduklarını gemiye ve mürettabata ilişkin güvenliğin sağlanması için gereken önlemlerin alınmasına çalışıldığını bildirdi. Dinç;; geminin halihazırda Port Harcourt açıklarında  seyir yaptığını demir yerine giremediğini belirtti.

Dinç; dün geceki saldırıda yararlanan mürettebattan 2 kişiden birinin saldırı esnasında kurşunlardan kendini korumak için geminin ambar kapağı üstünden güverteye kendini atması esnasında kolunun incinmesi neticesi olduğunu, yarasının kurşun yarası olmadığını, diğer personeli ise kurşunun sıyırdığını söyledi.

Sotrans Denizcilik İşletme Müdürü Kemal Dinç; "Türkiye'nin Nijerya Büyükelçiliğinden az önce aradılar. Nijerya'nın İstanbul Başkonsolosu da tesadüfen onları ziyarette imiş. Konu açılınca ben Nijerya Devlet Başkan Yardımcısına söyleyerek gemiyi güvenli bir yere aldırırım demiş.  Biz de bekliyoruz, sözler yazışmalar var ama ancak pratikte henüz hiç birisi gerçekleşmiş değil" dedi.

 

 

Editör: TE Bilişim