'M/V Ariana' Korsanlarca Kaçırıldı

Alınan bilgilere göre, Seyşellerin güneybatısında bir Yunan dökme yük gemisi kaçırıldı.

Hint Okyanusu adalarına 250 deniz mili(463 km) uzaklıkta gece gerçekleşen saldırıda Ukraynalı mürettebatın zarar görmediği düşünülüyor.

Olay Norveçli bir gemiye yapılan korsan saldırısının Portekiz Savaş Gemisi tarafından savuşturulmasından saatler sonra gerçekleşti.

NATO devriye görevini yapmakta olan Savaş gemisi, korsanları ele geçirdikten sonra bulunabilen patlayıcıları imha etmişti.

Bati Afrika Gemiciler Yardım Programından Andrew Mwangura, 35.000 ton soya taşıdığı bildirilen Yunan gemisi M/V Ariana'nın Orta Doğu'dan Brezilya'ya gitmekte olduğunu söyledi.

Yunanlı bir armatöre ait olan 1984 yılı yapımı 37955 GRT tonajlı gemi Londra merkezli Seven Seas Denizcilik tarafından işletiliyor.

Dün Seyşel Adalarının 100 mil doğusunda Arkas Denizcilik'e ait Cristina A gemisi saldırıya uğramış; gemiye ağır silahlarla yapılan saldırıda geminin radar anteni uçurulmuş, mürettebat makine dairesine sığınarak hayatını kurtarabilmişti. Bu esnada süratini de arttıran gemiye korsanlar çıkmaya muvaffak olmamışlardı.

DenizHaber.Com'a yorumda bulunan uzmanlar, korsanların ana gemilerinin okyanusta gemi avına çıktığını ve artık gemiler için Hint Okyanusunda güvenli bir rotadan söz etmenin mümkün olmadığını belirtiyorlar. Bu kadar geniş bir alanı savaş gemileriyle kontrol etmek ise olanaklı değil.

IMO numarası : 8014150 
Gemi Adı : ARIANA 
Çağrı İşareti : 9HZS5
Gross tonaj : 37955
Gemi Tipi: Dökme Yük
İnşa Yılı : 1984 
Bayrak : Malta

Editör: TE Bilişim