Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde Mutlu Kaya'yı silahla vurarak ağır yaralayan 26 yaşındaki Veysi Ercan'ın tutuklu yargılandığı davanın 4'üncü duruşması görüldü. Davada sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilerek, 9 Hazirana ertelendi. Duruşmanın ardından konuşan Mutlu Kaya, adalete güvendiğini belirterek, “Hak ettiği cezayı almasını istiyorum. Artık kadına şiddet dursun.” dedi.

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde 19 yaşındaki Mutlu Kaya'yı silahla vurarak ağır yaralayan 26 yaşındaki Veysi Ercan'ın tutuklu yargılandığı davanın 4'üncü duruşması, Diyarbakır Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşma 9 Haziran’a ertelendi.

Duruşmaya Mutlu Kaya’nın ailesi ve avukatı, tutuklu sanık katıldı. Duruşmanın ardından Mutlu Kaya ve ailesi, kadın örgütleri, Diyarbakır Barosu önünde açıklama yaptı. Mutlu Kaya, “Hak ettiği cezayı almasını istiyorum. Artık kadına şiddet dursun. Adalete güveniyorum.” şeklinde konuştu. Mutlu Kaya’nın ablası Songül Kaya, kadınlar olarak şiddete dur demek için sokaklarda olacaklarını belirtti. Kaya, “Öyle katillerin kendini gururla şerefle izzetle mahkemeye sunmayıp kendini daha aciz bir durumda gösterip kendini müdafaa etme yolana gittikleri için bizde kadına şiddete dur demek için sürekli sokakta olacağız. Bunu bir şekilde bitireceğiz. Biz kadınlar güçlüyüz. Biz demek toprak demek.” dedi.

Mutlu Kaya'nın avukatı Hatice Demir, davanın 4’üncüsü görüldüğünü anlattı. Demir, “Fakat önceki duruşmalara ilişkin birkaç şey söylemek istiyorum. Sanık Veysi Ercan her duruşmaya farklı bir hikaye farklı bir senaryo ile geldi. Soruşturma aşamasında ben bu suçu işlemedim. Mutlu’ya ateş etmedim. O gece ben orada değildim diyen sanık mahkeme aşamasında bu suçtan kurtulamayacağını evet yaptım ama Mutlu’yu görmeden ateş ettim. Mutlu beni tahrik ettiği için ateş ettim gibi, kadına yönelik şiddet ve cinayet davalarında anık fail erkeklerin çokça karşılaştığımız bir savuma yaptığını gördük. Hala bu savunmayı yapmaya devam etmektedir.” ifadelerini kullandı.
Cihan
Kaynak: cha