Müsteşarlıktan tersane gezisi

Kabotaj Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen Haliç Tersanesi gezisi yoğun ilgi gördü. 
 
Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürü Cemalettin Şevli başta olmak üzere geziye, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Korkut Tuna, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi ve Denizcilik Müsteşarlığı Müşaviri Prof. Dr. İdris Bostan, SS Turizm ve Yolcu Deniz Taşıyıcılar Kooperatifi (TURYOL) Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Can, , Fatih Üniversitesi öğretim üyeleri, çeşitli üniversitelerden öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Karaköy İskelesi’nden davetlilerin alınmasıyla başlayan gezi öncesi kısa bir konuşma yapan İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi ve Denizcilik Müsteşarlığı Müşaviri Prof. Dr. İdris Bostan, Haliç Tersanesi’nin tarihi hakkında bilgiler verdi. Tersanede bulunan havuzların yapım tarihlerine değinen Bostan, Osmanlı İmparatorluğu’nun deniz üssü olan ve günümüze ulaşmış en önemli yapılarından birinin ziyaret edileceğini söyledi. Bostan, Haliç’in merkezinde böyle yerlerin olduğunu kimsenin bilmediğine değinerek gezinin önemine dikkat çekti. Haliç Tersanesi’nin müze yapımı için çalışmalara başladıklarını hatırlan Bostan, uzun zamandır bunu dillendiriyordum ve en kısa zamanda gerçekleşmesi için gayret gösterdiklerini ifade etti.

Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürü Cemalettin Şevli, gezinin Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’na denk gelmesinin memnunluk verici olduğunu söyledi. Şevli, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi ve Denizcilik Müsteşarlığı Müşaviri Prof. Dr. İdris Bostan’a gezinin gerçekleştirilmesine sağladığı katkıdan dolayı  teşekkür etti. Gezilerin rutin hale getirip senede iki defa yapılması gerektiğini söyleyen Şevli, gezileri tekrarlama sözünü verdi. Şevli ayrıca desteklerinden dolayı TURYOL Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Can’a da teşekkür etti.

Haliç Tersanesi Genel Müdürü Süleyman Genç ziyaretçilere Haliç Tersanesi’nin tarihi hakkında bilgiler verdi. Genç, Haliç tersanesinin dünü ve bugünü hakkında ziyaretçileri aydınlattı.

Gezinin ardından davetliler Boğaz turu ile keyifli anlar yaşadılar.

Editör: TE Bilişim