İsveç’in Malmö kentinde bulunan ve bir Birleşmiş Milletler Üniversitesi olan World Maritime University ( WMU) - “Board of Governors” toplantısına Başbakan Binali Yıldırım'ı temsilen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri Aka katıldı. 

Başbakan Yıldırım, Dünya Denizcilik Üniversitesi (WMU) İdareciler Heyeti (Board of Governors) üyeleri arasında bulunuyor. 

WMU, 1983 yılında IMO tarafından denizcilik yönetimi, eğitimi, özellikle gelişmekte olan ülkelerden gelen kadın ve erkeklere ileri eğitim sağlamak amacıyla kuruldu. Kurum - IMO Uluslararası Denizcilik Hukuku Enstitüsü (Msida, Malta) ve Uluslararası Denizcilik Güvenliği, Güvenlik ve Çevre Akademisi (Cenova, İtalya) ile birlikte, kuruluşun " gelişmekte olan ülkelerin deniz güvenliği ve deniz kirliliğinin önlenmesi ve kontrolü ile ilgili uluslararası kurallara ve standartlara uyma becerilerini geliştirerek insan kaynakları gelişimi ve kurumsal kapasite geliştirmeye odaklanan teknik yardım programlarına öncelik vermeyi amaçlıyor.
 
Dünya Denizcilik Üniversitesi, WMU, kurulduğu günden bu yana IMO Genel Sekreteri tarafından düzenlenen bir uluslararası idare heyeti (Board of Governors)  ve bir Şansölye tarafından yönetilen bağımsız bir akademik kurumdur.
 
Bugün, WMU, tüm denizcilik eğitim kurumlarının zirvesinde olup IMO'nun dünya çapında emniyetli, güvenli ve çevre dostu bir deniz taşımacılık kültürü oluşturma hedefinin odak noktasını oluşturmaktadır. Endüstride, öğrenciler için çok önemli olan pratik durumlara ağırlık veren eğitim programları ile sağlam, kaliteli bir akademik programı birleştirmektedir. Misafir profesörlerin mükemmel uyumu, öğrencileri gerçek hayattaki deneyimler ve benzersiz bilgilerle güncel hale getirmektedir.

Editör: TE Bilişim