Mustafa Koç son yolculuğuna uğurlanıyor

 Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, bugün son yolculuğuna uğurlanıyor. İş, sanat spor dünyasının büyük katılım gösterdiği Koç'un cenazesine Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun gelmesi bekleniyor.

Türkiye'yi yasa boğan cenaze nedeniyle bugün İstanbul'da bazı yollar kapalı. Cenaze töreni için özel güvenlik önlemleri alınırken, Mustafa Koç Zincirlikuyu Mezarlığı'nda aile kabristanında dedesi Vehbi Koç'un yanına defnedilecek.

OSMANLI SANCAĞI İLE UĞURLANIYOR

Mustafa Koç son yolculuğuna Sadberk Hanım Müzesi’nden getirilen Osmanlı sancağı ile uğurlanıyor. Aynı sancak daha önce de Mustafa Koç’un halası Sevgi Gönül’ün 2003 yılındaki cenaze töreninde kullanılmıştı. Mustafa Koç, Ömer Koç ve Ali Koç o tarihte halaları Sevgi Gönül’e son vazifelerini yapmışlardı.

Mustafa Koç, Ömer Koç ve Ali Koç o tarihte halaları Sevgi Gönül’e son vazifelerini yapmışlardı.

Mustafa Koç’un tabutunun üzerine örtülen Osmanlı sancağında ise şunlar yazıyor: Lâ ilâhe İllallâhu el-Melikü'l-hakku'l-mubîn Muhammedun resûlullâh sadiku'l-va'di'l-emîn. "Hak ve gerçek olan kainatın sahibi Allah'tan başka ilah yoktur. güvenilir ve sözünde sadık Muhammed, onun elçisidir." Tabutun üzerinde küçük Fenerbahçe flamasının yer aldığı da görüldü.

Mustafa Koç'un kardeşi, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, Mustafa Koç'un cezanesini omzunda taşıdı.  

İLK TÖREN KOÇ HOLDİNG'DE GERÇEKLEŞTİ

Koç için ilk tören Üsküdar Nakkaştepe'deki Koç Holding Genel Müdürlük binasında düzenlendi. Koç Holding'deki ilk tören yarım saat sürdü. Mustafa Koç'un törene beyaz bir cenaze arabasıyla getirildiği görüldü. Yaklaşık yarım saat süren tören sonrasında Koç'un cenazesi Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisi'ne doğru yola çıktı.

 ALİ KOÇ VE ÖMER KOÇ ÜZERİNDE TAŞIDI

Üsküdar Nakkaştepe'deki Koç Holding Genel Müdürlük binasında düzenlenen törenin ardından Mustafa Koç'un cenazesi son yolcuğuna uğurlanacağı camiye kardeşi Ali Koç ve sevenlerinin omuzları üzerinde getirildi. Mustafa Koç'un kardeşi, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, Mustafa Koç'un cezanesini omzunda taşıdı.

MUSTAFA KOÇ ATKISI

Ali Koç ve aileden başka isimlerin cenaze namazı sırasında omuzlarında Mustafa Koç yazan bir atkı ile bekledikleri görüldü.

SEYMEN NÖBETİ

Ankaralı olan Mustafa Koç için Ankaralı Seğmenler tabutun yanında nöbet tutmaya başladı. Tabut üzerine aile bireylerini temsilen çiçekler bırakıldı. Tabutun başına Mustafa Koç'un fotoğrafı ve Fenerbahçe logolu bayrak bulunuyor. Koç öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek. Ankaralı olan Mustafa Koç'un cenaze töreninde Ankara'yı temsil eden seymenlerin nöbet tuttuğu da görüldü.

HÜRRİYET

Editör: TE Bilişim