MUĞLA'DA 51 KAÇAK YAKALANDI

MUĞLA - Kenan Gürbüz - Muğla'da ''mavi yolculuk'' amacıyla yapılmış ahşap bir tekne ile yasa dışı yollardan İtalya'ya götürülmek istenen 51 kaçak yakalandı. Olayla ilgili 4 Türk vatandaşı gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yaptıkları istihbarat çalışmasında, farklı uyruklardan bir grup kaçağın deniz yolu ile Akbük sahilinden yasa dışı yollardan İtalya'ya götürüleceği bilgisine ulaşarak operasyon düzenledi. Operasyona, Sahil Güvenlik ekipleri ise denizden destek sağladı.

MAVİ TUR TEKNESİNDEKİ KAÇAKLAR

Akbük sahilinde düzenlenen operasyonda, ''mavi yolculuk'' amacıyla yapılmış ahşap bir teknenin özel olarak hazırlanmış bölümlerine gizlenen 10'u Filistin, 3'ü Suriye, 21'i Irak, 16'sı Afganistan ve 1'i Ukrayna uyruklu toplam 51 kaçak yakalandı. 25'i erkek, 14'ü kadın, 12'si ise çocuk olan kaçaklar, Sahil Güvenlik ekiplerinin yardımıyla karaya çıkartıldı.

KADINLAR VE ÇOCUKLAR SAHİLDE UYUYA KALDILAR

Yasa dışı yollardan Türkiye'ye giriş yaptıkları tespit edilen kaçakların arasında bulunan ve yaşları 1 ila 10 arasında değişen 12 çocuk ile 14 kadın, jandarma ekiplerince çıkartıldıkları Akbük sahilinde, yorgunluktan sahildeki şezlongların üzerinde uyuya kaldı. Yakalanan kaçakların yolculuk esnasında aç kalmamak amacıyla aldıkları ve çantalarında taşıdıkları 'ekmek, bisküvi ve su şişeleri' dikkat çekti.

Kaçakların, yasa dışı yollardan yurt dışına çıkabilmek için kişi başına bin ila bin 500 dolar arasında para ödedikleri öne sürüldü. Yakalanan kaçakların ifade işlemlerinin ardından sınır dışı işlemleri için Muğla Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne teslim edileceği bildirildi.

Bu arada, gözaltına alınan tekne kaptanı ile kaçakları yasa dışı yollardan yurt dışına çıkartmaya çalıştıkları iddia edilen 3 Türk vatandaşının da ifade işlemlerinin ardından, ''Örgütlü olarak insan kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla'' adliyeye sevk edileceği öğrenildi. (AA)
 

Editör: TE Bilişim