Muğla'da 155 mülteci yakalandı

Milas'ta tekne ile yasa dışı yollardan yurt dışına çıkartılmak istendikleri iddia edilen Filistin uyruklu 155 kaçak yakalandı.

Muğla'nın Milas ilçesinde jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda, tekne ile yasa dışı yollardan yurt dışına çıkartılmak istendikleri iddia edilen Filistin uyruklu 155 kaçak yakalandı.

Alınan bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Sahil Güvenlik ekipleri ile birlikte Milas'a bağlı Kıyıkışlacık Köyü'nün Bozbük mevkisinde operasyon düzenledi.

Operasyonda, bir teknenin içinde yasa dışı yollardan yurt dışına çıkartılmak istenen ve Filistin uyruklu oldukları öğrenilen 79'u erkek, 34'ü kadın ve 42'si çocuk olmak üzere toplam 155 kaçak yakalandı.

ÖLÜMLE BURUN BURUNA GELDİLER

Kamyon kasasında günlerce süren yolcuğun ardından yakalandıkları Bozbük Köyü'ne ulaştıkları öğrenilen kaçakların, iki gün önce tekne ile denize açıldıkları ve teknelerinin bozulması nedeniyle denizde ''ölümle burun buruna geldikleri'' öğrenildi.

Operasyonla yakalanan ve günlerdir aç oldukları öğrenilen kaçaklara jandarma ekiplerinin su ve yemek verdiği de ifade edildi.

Jandarma ekipleri, kaçakları yasa dışı yollardan yurt dışına çıkarmaya çalışan zanlılar ve teknenin bozulmasının ardından botla tekneyi terk edip, kaçakları deniz ortasında ölüme terk ettikleri iddia edilen mürettebatın yakalanması için çalışma başlattı.

 

Editör: TE Bilişim