Müezzinoğlu Gemisi Ülkemizi Gururlandırdı

Beşerler Denizcilik A.Ş.'ye ait Müezzinoğlu gemisi kaptanı Enver Tiryaki; Gibraltar açıklarında batmakta olan bir tekneden 3 kişinin hayatını kurtardı.

DenizHaber.Com'a ulaşan bilgilere göre olay şöyle gelişti:

Beşerler Denizcilik'e ait 2408 Gross Tonajlı Müezzinoğlu adlı gemi; Kaptan Enver Tiryaki yönetiminde 23 Temmuz 2009 günü Gibraltar Limanında yakıt aldı. Yakıt alımını saat 11:00 UTC'de tamamlayan gemi varış limanı olan Tripoli'ye gitmek üzere Gibraltar'dan hareket etti.

Gibraltar'ın 15 deniz mili Doğu'sunda batmakta olan bir tekne gören Kaptan Enver Tiryaki, durumu Gibraltar Trafik Kontrol ve İspanya MRSCC (Arama Kontrol Merkezi) ne bildirdi.

İspanyol Arama Kurtarma merkezi ile eşgüdüm içerisinde hareket eden M/V Müezzinoğlu gemisi kaptanı Enver Tiryaki, teknenin yanına giderek yarı batık halde olan teknenin enkazından 3 kişiyi kurtararak gemiye aldı.

Kurtarılanların ilk tıbbi müdahaleleri yapıldı, yemek ve kıyafet gibi gereksinimleri giderildi.

Daha sonra saat 15:45 UTC itibariyle İspanyol SAR (Arama-Kurtarma)  ekipleri kurtarma botu ile gemiye gelerek 3 kazazedeyi aldı, M/V Müezzinoğlu gemisi de seferine devam etti.

Daha sonra Müezzinoğlu gemisine bir telex mesajı gönderen İspanya'nın Taifa MRCCC Merkezi; kendi SAR sahalarında meydana gelen olayda kurtarma operasyonunda gösterdiği başarıdan dolayı Müezzinoğlu gemisi kaptanı ve Armatörüne teşekkür etti.

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim