Palmali Shipping'in kurucusu Mubariz Mansimov Gurbanoğlu, İstanbul'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Mart ayında gözaltına alınmış, sevk edildiği adli makamlarca tutuklanmıştı.

Akdenizde bir düzine gemide yaklaşık 150 denizci ödeme bekliyor!

Palmali Shipping'in M/T Shovket Alekperova isimli gemisi de Zeytinburnu’nda 9 aydır demirde bekliyor. Maaşlarını alamayan personel gemide yiyecek ve temiz su sıkıntısı da yaşıyor.

''Biz köle değiliz. Bizler denizciyiz!''

Shovket Alekperova gemisinin mürettebatı Twitter üzerinden yaptıkları paylaşım ile seslerini duyurmaya çalışıyor. Mürettebatın attığı son tweette; “9 aydır Zeytinburnu’nda demirde bekliyoruz. Palmali Shipping bize maaşlarımızı vermiyor. Maaşlarımız için mücadele ediyoruz. 17 – 18 aydır maaş alamıyoruz. Biz köle değiliz. Bizler denizciyiz. Ailemiz acı çekiyor. Psikolojimiz bozuldu. Bizim hakkımızı verin.” ifadeleri kullanıldı.

Beyrut'da benzeri yaşanıyordu!

Başka bir terk vakasında Beyrut'ta demirlemiş Palmali Shipping'e ait tankerde yapılan dokuz günlük açlık grevi, nihayet mürettebat üyelerinin evlerine uçakla gitmesiyle sonuçlanmış ve kaybedilen ücretlerinin bir kısmını karşılamak üzere 114.000 dolar teklif edilmişti. Bu rakamın mürettebata borçlu olunan rakamın % 40'ından az olduğu ve bazı denizcilere 15 aydır ödeme yapılmadığı belirtilmişti.

Yakıt tedarikçilerine, tersanelere ve bankalara yaklaşık 900 milyon dolar borcu olduğu ortaya çıkan Palmali Holding'in bir çok gemisine el konuldu ancak borçlar karşılanamadı.

Editör: TE Bilişim