İstanbul Boğazı girişinde M/T Militos adlı tanker arıza yaptı

İstanbul Boğazı girişinde makine arızası yapan ham petrol tankeri M/T Militos, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nün zamanında müdahalesi sonucu tehlike yaratmadan kontrol altına alındı. 274 metre boyundaki geminin her iki makinesi de arıza yapınca 4 kurtarma römorkörü ile sorunsuz şekilde Ahırkapı gemi çekek bölgesine çekildi.

274 metre boyunda 50 metre genişliğindeki Yunan bayraklı M/T Militos boş olarak girdiği İstanbul Boğazı girişinde makine arızası yaptı. Gemide bulunan Deneyimli kılavuz kaptan Yusuf Koç  ve refakat eden Kurtarma 11,  Kurtarma 8 ve yardıma gelen Mehmetçik isimli kurtarma gemisi , büyük bir kazanın olmasını engelledi. 

Boğazın çeşitli yerlerinde 24 saat bekleyen Kurtarma 2, 5 ve 11 römorkörler ile Mehmetçik isimli kurtarma gemisi harekete geçti. Haydarpaşa mendireği önüne gelen dev geminin baş ve kıç tarafından halatla bağlanan römorkörler, çekme güçleriyle sürüklenmeyi önledi. Kurtarma 2 gemiyi çekerken, Kurtarma 11 gemiye kumanda etti. Kurtarma 8 ve bir kurtarma botu da yardıma gelerek, büyük bir kazanın olmasını engelledi. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne gelen ihbardan 7 dakika sonra kurtarma operasyonun başladığı öğrenilirken, Türk boğazlarında ve Marmara Denizi’nde tehlikeli durumlara her an müdahale edilebileceği kanıtlandı.

Editör: TE Bilişim