MEDITERRANEAN SHIPPING COMPANY (MSC)

16.12.2010 günü sabah oturumuna MSC adına İnsan Kaynakları Müdürü  Serap TOSUN, İzmir Şube Müdürü Serhan ERTAÇ, Operasyon, Gümrük ve Liman Hizmetleri Müdürü Savaş ERCAN ve İnsan Kaynakları Uzmanı Güzin İLYAY katıldılar.

Kruvaziyer sektöründe de söz sahibi olan MSC’nin İsviçre merkezli olduğu belirtildi.

MSC’nin Türkiye’deki konteyner pazarının %37’sine sahip olduğu ve böylelikle taşınan 3 konteynerden yaklaşık 1.2 sinin elleçlemesini MSC’nin üstlenmiş olduğu belirtildi. Oturumun sonunda MSC yöneticilerine Dokuz Eylül Üniversitesi 3. sınıf öğrencileri Serdar BOZ, Serhat ERKARA, Çağlar  ALBAYRAK, Deniz Uz tarafından 15. Geleneksel Kış Kariyer Günleri’ne katıldıklarından dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.

NEMTAŞ DENİZCİLİK

16.12.2010 günü öğleden sonra ilk oturuma NEMTAŞ Denizcilik adına Satın Alma Müdürü Selim TUNTAŞ, İnsan Kaynakları Departmanı Hakan YONTAN  katıldılar.

NEMTAŞ yöneticileri şirketlerini tanıtarak, öğrencilerin sorularını yanıtladılar ve tecrübelerini paylaştılar. Sunumlarında hava kirliliğine karşı yapılan çalışmaları, gemilerdeki çalışma durumlarını ve personele sağlanan imkanları açıkladılar. “Para ne kadar önemlidir? Stajyer gemici olarak çalıştırılmalı mıdır? NEMTAŞ’ın denizcilik sektöründeki hedefleri nelerdir? Gemilerdeki sosyal imkanlar nasıldır?” şeklindeki sorular oturumun çerçevesini oluşturdu.

Oturumun sonunda NEMTAŞ yöneticilerine Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi Mehmet DOĞRU ve Dokuz Eylül Üniversitesi Makine İşletme Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Ömer Faruk DİKMEN 15. Geleneksel Kış Kariyer Günleri’ne katıldıklarından dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.

CHEMFLEET

16.12.2010 günü öğleden sonraki ikinci oturuma CHEMFLEET adına İnsan Kaynakları Müdürü Kpt.Özgür SARIOĞLU katıldı. Bir kimyasal tanker işletme firması olan CHEMFLEET’in eğitime ve geleceğe yönelik projelerinin olduğu belirtildi. Denizcilikte bilgi tecrübe ve iş gücünün önemi Kpt.Özgür SARIOĞLU tarafından vurgulandı. CHEMFLEET’in, logosundan da anlaşılacağı gibi sermaye, nitelikli iş gücü, bilgi ve tecrübe konusunda hassas olduğu belirtildi.

Oturumun ardından CHEMFLEET İnsan Kaynakları Müdürü Kpt.Özgür SARIOĞLU’na Dokuz Eylül Üniversitesi  3. sınıf öğrencisi Özgür DAL tarafından 15. Geleneksel Kış Kariyer Günleri’ne katıldıklarından dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.

 

Editör: TE Bilişim