MSC Meraviglia’ya ‘temiz raporu’ verildi

MSC Cruises, MSC Meraviglia gemisi Meksika Cozumel’e geldikten sonra her ikisinin de mevsimsel grip olduğu belirtilen bir mürettebat üyesi ve bir misafir için yapılan tıbbi kontroller sonrasında Meksika sağlık yetkilileri tarafından 'temiz raporu' verildiğini açıkladı.

MSC Cruises İcra Kurulu Başkanı Pierfrancesco Vago, “Meksika makamları, geminin doğru denizcilik protokollerine riayet ederek kendisini iyi hissetmeyen herhangi bir yolcu veya mürettebat üyesinin tıbbi kayıtlarını yetkililere vererek doğru denizcilik protokollerini izlediğini belirtmiştir. Sağlık uzmanları, mevsimsel grip olan bir mürettebat üyesinin ve genç bir kadın misafirin sağlık durumunu kontrol etmek için gemiye binmiştir. Bir gemiye temiz raporu vermek için özel olarak yürütülen kontrollere ilaveten, ek tedbir uygulayarak bu iki kişi ile ilgili gece boyunca ilave testler yapmışlardır.” dedi.

Sonuçların, Chetumal şehrindeki Meksika Halk Sağlığı Bakanlığı laboratuarında test edildiğini belirten Vago, “Hem mürettebat üyesinin hem de misafirlerin durumunun hiçbir şekilde COVID-19 koronavirüs ile ilişkili olmadığının kanıtlanmasının ardından gemiye temiz raporu verilmiştir.” ifadelerini kullandı.

MSC Cruises İcra Kurulu Başkanı Pierfrancesco Vago sözlerini şöyle sürdürdü: “MSC Meraviglia daha önce planlanan Ocho Rios, Jamaika ve George Town, Grand Cayman limanlarına uğrayamamıştı. Yerel makamlar, geminin bugün temiz raporu aldığını gösteren aynı sağlık protokollerine itibar etmemeye karar verdiklerinden dolayı yolcular herhangi bir adada gemiden inememişlerdir.

Jamaika ve Grand Cayman ülkelerinin, yolcularımızın gemimizden inmelerini ve adalarının tadını çıkarmalarını yasaklamaya yönelik aldıkları hayal kırıklığı yaratan kararlar, en iyi tıbbi uygulama yerine korku doğurmuştur. Bu durum yalnızca gemideki yolcularımız ve mürettebatımız için değil aynı zamanda Karayip turizm sektörü için de gereksiz ve haksız bir endişeye yol açmıştır.”

MSC Meraviglia gemisindeki yolcular 28 Şubat Cuma günü Cozumel'de karada tam bir gün zaman geçirdi. Gemi, 1 Mart Pazar günü Miami, Florida'daki ana limanına geri dönmek için gece geç saatlerde yola çıktı.    

Öte yandan MSC Cruises, 4.580 misafirinin tamamına, kargaşa içinde geçen tatilleri nedeniyle ücretlerinin yüzde 100'ünü iade edeceği açıklamasında bulundu.

DENİZHABER 

Editör: TE Bilişim